Test za koronu spojio Ljubinjca i tamnoputu Amerikanku! Na svadbi se vijorile i srpska trobojka i zastava SAD!

07.02.2022

11:27

0

Posebno sam joj pričao o našim običajima, svatovima koje obavezno predvodi barjak, pa smo tako odlučili da na našoj svadbi budu i dva barjaka, kaže mladoženja

Test za koronu spojio Ljubinjca i tamnoputu Amerikanku! Na svadbi se vijorile i srpska trobojka i zastava SAD!
Profimedia

Da Hercegovci, a naročito Ljubinjci, nikada nisu imali predrasuda, dokazao je u subotu i Neno Topalović (29), mladić iz Ljubinja, koji se u Trebinju venčao s tamnoputom Amerikankom Tasani Sapleton (19), rođenom Njujorčankom.

Neno je kao radnik na kruzeru upoznao svoju izabranicu na Bahamima, gde je njegov kruzer često pristajao i gde su se on i njegove kolege svakih dva dana morali testirati na koronu, a upravo je Tasani kao medicinska sestra vršila ta testiranja.

Ljubav između naočitog Hercegovca i tamnopute Amerikanke desila se na prvi pogled, pa su se viđali često.

Printscreen/Facebook/neno topalovic
 

 

-U ta dva meseca viđali smo se često i jedva čekali ponovni susret, tako da smo nakon tog vremena odlučili da ljubav krunišemo brakom, a ja sam joj predložio da venčanje bude u mojoj Hercegovini, odnosno u Trebinju, čije su lepote oduševile i moju Tasani", kaže srećni mladoženja.

U Ljubinje su, kako kaže, stigli još pre dvadesetak dana, gde se mlada Njujorčanka, iako iz višemilionskog grada, oduševila i ovim gradićem i Nenovom porodicom, ali i hercegovačkim običajima.

Porodica i grad oduševljeni

Pixabay
 

 

-Moja porodica ju je izuzetno lepo prihvatila, ali i ceo moj grad, što je kod nje izazvalo naročito oduševljenje, pa sam joj ja objašnjavao i ko je ko u našoj porodici, gde se šta nalazi u našem gradiću, a posebno sam joj pričao o našim običajima, svatovima koje obavezno predvodi barjak, pa smo tako odlučili da na našoj svadbi budu i dva barjaka - srpska trobojka i američka zastava", ispričao je Neno.

Tako se Tasani po hercegovačkim običajima, najpre krstila u pravoslavnoj crkvi, a onda je usledilo i crkveno venčanje, čija ceremonija je takođe oduševila mladu.

Iako je Ljubinje pre desetak godina imalo još jednu tamnoputu nevestu, takođe Amerikanku, koja se sa ovdašnjim mladićem Željkom Milojevićem upoznala takođe u Americi, ljubav između Nena i Tasan je ipak specifičnija, ako ni po čemu drugom, onda po tome što su se na kući Topalovića u Ljubinju, a kasnije i na svadbenom salonu, zavijorile dve zastave - srpska i američka.

Printscreen/Facebook/neno topalovic
 

 

Mladenci su nakon građanskog vjenčanja u Trebinju otputovali u Ljubinje, a odatle odlaze na bračno putovanje u Budimpeštu.

-Tasani nikada ranije nije bila u Evropi, pa smo odlučili da naša destinacije bude Budimpešta, jer nam se, listajući turističke prospekte i uslove putovanja, najviše svidelo da odemo tamo, gde zaista ima šta da se vidi, a želja mi je da se moja supruga što više upozna s evropskom civilizacijom", dodaje Neno.

Mladenci su odlučili da žive u Americi, ali još treba da se dogovore koji deo ove zemlje će to biti.

 
 Bonus video

Privatna arhiva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi