Stigla "molba" političarima u Crnoj Gori: Vladu formirati bez nepotrebnog odlaganja

05.02.2022

12:09

0

U Komisiji pozivaju sve političke partije da se fokusiraju i rade zajedno na sprovođenju reformi u vezi sa EU

Stigla "molba" političarima u Crnoj Gori: Vladu formirati bez nepotrebnog odlaganja
Vlada CG - Copyright Printscreen / Youtube

Evropska komisija izrazila je danas očekivanja da će nova vlada Crne Gore biti formirana bez nepotrebnog odlaganja.

- Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera u Crnoj Gori. Verujemo da će se to dogoditi bez nepotrebnog odlaganja - kazala je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez, pošto je crnogorski parlament izglasao nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića.

U Komisiji pozivaju sve političke partije da se fokusiraju i rade zajedno na sprovođenju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.

- EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da odgovori na očekivanja građana da napreduju u procesu pristupanja EU - naglasila je Pisonero.

Šef kluba poslanika „Crno na bijelo“ u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar (URA) rekao je da smatra da novi mandatar treba da bude lider pokreta URA Dritan Abazović, što predviđa crnogorska javnost.

Profimedia
 

Konatar je u parlamentu rekao da će razgovori početi već danas. Razgovaraće se prvo sa predstavnicima aktuelne većine, ali i sa drugim subjektima u parlamentu. Naveo je da će to biti bilateralni razgovori, prenose crnogorski mediji.

- Stav o mandataru je moj subjektivan stav -  rekao je Konatar.

On je naveo da ne vidi kako bi saradnja sa predsednikom parlamenta Aleksom Bečićem bila plodotvorna ako Abazović bude mandatar, s obzirom na sve što su Bečić i poslanici Demokratske Crne Gore kazali na račun URA i Abazovića tokom sednice parlamenta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike