Raskrinkava se mreža šverca u Crnoj Gori? Stiglo pismo sa dokazima! (VIDEO)

05.02.2022

09:16

0

Javna je tajna da je Crna Gora na međunarodnom nivou i dalje top destinacija koja se prepoznaje po švercu cigareta

Raskrinkava se mreža šverca u Crnoj Gori? Stiglo pismo sa dokazima! (VIDEO)
cigarete šverc - Copyright Profimedia Pixabay

Šverc cigareta koji se povezuje sa Crnom Gorom nešto je o čemu su brojni domaći i strani mediji često pisali. Na redakcijski mejl crnogorskog portala"IN4S" stiglo je pismo od aninimnog citaoca, kao i dva audio snimka koja govore o organizaciji šverca cigareta u Baru koja se trenutno dešava!?

Pismo je sledeće sadržine:

- Imajući u vidu da imamo zarobljeno sudstvo u tužilaštvo, da su mediji pod direktnom kontrolom ANB, policije, političkih partija i kriminalnih grupa, Vi ste ostali jedini koj ulivaju povernje. 

Verujem da još uvek imate mogućnosti, za hrabrost je već opšte poznato da je imate na pretek, da objavite ove delove snimka razgovora na temu organizacije šverca cigareta u Baru.  

Da bih Vas oslobodio eventualnog pritiska da otkrijete sadržaj neobjavljenih snimaka, odlučio sam da Vam šaljem po jedan ili najviše dva snimka, kada počnete sa objavljivanjem. Vaš prijatelj i poštovalac - stoji u mejlu anonimnog čitaoca koji je navodne dokaze prosledio pomenutoj redakciji.

Uz ovo pismo "IN4S" dobio je i dva audio snimka, čije transkipte prenosimo:

- U mogućnosti smo da ja napravim...da realno kažem...u carini da se završe papiri...kao što su se završavali...u policiji da se završe papiri kao što su se završavali...i to bi bila još veća korist.

- I tu se razmišljalo o još jednoj kombinaciji...ovaj..ovo što se tiče... isto brod da dolazi...znači čim se brod ukrca...da se ukrca 10 kontejnera, a tamo se završi gde sam ja bio, u Tunis, da se to uskladišti...ovaj...a da tim istim brodom, znači...pošto je 10 otišlo napišeš ovamo 20...e ja... i to može da da da prođe...ovaj mesečno po jedanput...razumeš...dok se ovo sve isčisti - čuje se u dostavljenom snimku.

Pred vama se nalazi audio snimak koji je poslat na redakcijski mejl.
 

Javna je tajna da je Crna Gora na međunarodnom nivou i dalje top destinacija koja se prepoznaje po švercu cigareta. 

Slobodna zona Bara prvobitno je trebalo da postane centra za pretovar bez dugotrajne carinske procedure za robu namenjenu za dalji trasnport. Umesto toga, ta luka je postala utočište krijumčara. 

Jedan od razloga zašto je šverc cigareta toliko dugo opstao bio je taj što ga je štitio, ali i kontrolisao dugogodišnji lider zemlje Milo Đukanović

Duvanska afera je u Crnoj Gori otvorena 2001. godine, nakon što je iz Barija stigla vest o pokretanju istrage o švercu cigareta preko Jadrana iz Crne Gore do Italije, od 1994. do 2002. godine. Istragom je bilo obuhvaćeno 15 imena iz Crne Gore i Italije, a među njima se našao i Milo Đukanović.

Međutim, Đukanović je rekao da se radi o "golim neistinama, izmišljotinama i podmetanjima, bez pokušaja da se ijedan od takvih navoda dokaže", sračunatim na njegovu moralnu i političku diskreditaciju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: IN4S

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike