"Abazović želi da smeni Krivokapića, Krivokapić želi da smeni Abazovića, i kada treba da se suoče pred javnošću nema ni jednog ni drugog"

04.02.2022

19:43

0

U toku rasprava o nepoverenju Krivokapićevoj vladi

"Abazović želi da smeni Krivokapića, Krivokapić želi da smeni Abazovića, i  kada treba da se suoče pred javnošću nema ni jednog ni drugog"
Printscreen/YouTube/ Skupština Crne Gore

U Podgorici je počela još jedna vanredna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj poslanici raspravljaju o izglasavanju nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića.

Prethodno je parlament odbio dnevni red sednice na kojoj je trebalo da se razmatra izglasavanje skraćenja mandata Skupštini Crne Gore, što je bio predlog premijera Krivokapića.

Inače, Krivokapić je juče novinarima rekao da očekuje da će nepoverenje vladi biti izglasano zato što je to ranije postignuti dogovor dela vladajuće koalicije i lidera DPS Mila Đukanovića da njegova vlada bude smenjena.

Nepoverenje vladi pokrenula je koalicija "Crno na bijelo" Dritana Abazovića sa opozicionim partijama.

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta, najuticajnijeg saveza u vladajućoj koaliciji, Milan Knežević označio je danas aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića, kojeg je nazvao premijerovim "albanskim bratom", odgovornima za pad ove vlade.

- Abazović želi da smeni Krivokapića, Krivokapić želi da smeni Abazovića i sada kada treba ovde da se suoče pred javnošću i nama nema ni jednog ni drugog, rekao je Knežević.

Istakao je da Demokratski front šalje poruku da se sa njima može razgovarati na ravnopravnim osnovama i poručio da više nema ucenjivanja i targetiranja.

- Ako želite da sačuvate izbornu volju, morate da razgovarate sa nama. A ako ne želite, evo vam DPS, a mi ćemo da pokrenemo vaninstitucionalne borbe i ponesemo bajrak otpora protiv prekrajanja izborne volje građana, poručio je Knežević i upitao zašto Srbi ne mogu da budu članovi vlade, a Bošnjaci ili drugi predstavnici manjina mogu.

- Niti smatram da sam posebniji ni da sam bolji, ali ni da sam gori od Bošnjaka ili bilo koga drugog. Neću dozvoliti da se Srbi označe kao neprijatelji Crne Gore, ona je moja država koliko i vaša, ni centimetar manje ni centimetar više, rekao je Knežević.

Poručio je da Demokratski front neće dozvoliti da Crna Gora bude država samo jednih, ali i da nikada, kako je kazao, neće učestvovati u "političkom svingeraju" sa DPS-om.

Poručio je građanima da Demokratski front nikada neće izdati volju građana i dodao da će doći vreme kada će se videti "ko je vera, a ko nevera".

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam