Mandić više nema dilemu: Skupština ima većinu za obaranje vlade, to će se desiti danas!

04.02.2022

10:23

0

Dodao je da on nema nikakvu dilemu da će se volja koja je iskazana na izborima 30. avgusta 2020. opet ispoljiti

Mandić više nema dilemu: Skupština ima većinu za obaranje vlade, to će se desiti danas!
Andrija Mandić - Copyright Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera crnogorske koalicije Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je da je u Skupštini Crne Gore jasno identifikovana za obaranje aktuelne vlade Zdravka Krivokapića, ali da je u ovom trenutku teško reći šta će se dogoditi posle toga.

- Tu većinu čini kompletna opozicija, plus poslanici stranke Dritana Abazovića i to će se danas desiti. Kakva će situacija biti posle toga teško je reći, jer nas posle pada vlade čekaju razgovori kako da se dođe do vanrednih parlamentarnih izbora i kako da se građani slobodno izjasne koga žele da vlada Crnom Gorom - rekao je Mandić za TV Pink neposredno uoči današnje dve sednice parlamenta.

Dodao je da on nema nikakvu dilemu da će se volja koja je iskazana na izborima 30. avgusta 2020. opet ispoljiti.

Dodao je da se danas u Crnoj Gori događa još jedna zanimljiva sednica, a reč je o sednici Ustavnog suda Crne Gore.

- Tamo je predmet koji je pokrenula skupštinska većina za razrešenje Mila Ðukanovića sa mesta predsednika države. U javnosti se pojavilo da je sudija izvestilac predložio veću Ustavnog suda da se konstatuje da je Ðukanović prekršio ustav i da nije poštovao odredbe koje se tiču odvojenosti crkve od države - rekao je Mandić.

Videćemo, kaže, šta će biti ali danas može da se desi da parlamentarna većina dobije potpunu prohodnost ako Ustavni sud donese odluku da je Ðukanović prekršio ustav pa da dođe i do smenjivanja predsednika Crne Gore.

Ocenio je i da najnovija dešavanja u Crnoj Gori imaju i pedagoški i politički značaj jer su pokazala da se, kako je naveo, "izdaja u politici ne isplati i da politika bez morala nije politika koja se može voditi na duže staze.

Mandić je kazao da se aktuelni premijer Zdravko Krivokapić suočio sa činjenicom da je izdao Demokratski front i one koji su ga kandidovali za tu odgovornu državnu funkciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike