Pada Vlada u Crnoj Gori? Danas se odlučuje o poverenju: To nije sve što čeka poslanike Skupštine!

04.02.2022

07:07

0

Predlog da se glasa o nepoverenju vladi potpisao je 31 poslanik

Pada Vlada u Crnoj Gori? Danas se odlučuje o poverenju: To nije sve što čeka poslanike Skupštine!
Profimedia - Copyright Profimedia

U Podgorici će danas biti održane dve vanredne sednice Skupštine Crne Gore, na kojima će poslanicii odvojeno odlučivati najpre o skraćenju mandata parlamentu, što je predložila vlada, a potom i o nepoverenju aktuelnoj izvršnoj vlasti, što je pokrenula opozicija i koalicija Crno na belo Dritana Abazovića.

Skupština Crne Gore je konstituisana 23. septembra 2020. godine, nakon što su tri izborne liste dotašnje opozicije formirale parlamentarnu većinu i prvi posle 30 godina preuzele vlast od Demokratske partije socijalista, čiji je lider aktuelni predsednik države Milo Đukanović.

Vlada smatra da je složena politička situacija u Crnoj Gori kulminirala najavom potpredsednika vlade, zaduženog za koordinaciju bezbednosnih službi Abazovića, o formiranju manjinske vlade u kojoj ne bi bili Demokratski front i DPS.

Predlog da se glasa o nepoverenju vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na belo, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić odbio da potpiše interpelacije izglasane ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i prosvete, nauke, kulture i sporta.

Potpisnici ove inicijative smatraju da su politička kriza, neadekvatna saradnja zakonodavne i izvršne vlasti, neusaglašavanje zakonske regulative sa zakonskom regulativom EU, kao i neaktivnost pojedinih ministara doveli do usporavanja evropskih integracija, prenela je, između ostalog, agencija Mina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike