U Podgorici završen protest ispred Skupštine

03.02.2022

20:07

0

Rečeno je i da nisu ispoštovana osnovna obećanja političara, a to su Temeljni ugovor, popis stanovništva i rešen birački spisak

U Podgorici završen protest ispred Skupštine
protest podgorica (1) - Copyright YouTube/Printscreen

U Podgorici je i večeras održan protest ispred zgrade Skupštine protiv najavljenog izglasavanja nepoverenja aktuelnoj vladi i eventualnog formiranja manjinske vlade, a okupljanja ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja nije bilo.

Okupljeni su saopštili da noćas "zaključavaju" proteste, a poslanicima su poručili da će, ukoliko ne bude ispoštovana narodna volja, nastaviti sa okupljanjima, prenosi RTCG.

Rečeno je i da nisu ispoštovana osnovna obećanja političara, a to su Temeljni ugovor, popis stanovništva i rešen birački spisak.

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić ranije danas je apelovao na građane da večeras, sutra, kao i tokom odlučivanja o njegovom razrešenju ostanu u svojim domovima.

Iako je ranije najavljen, protest ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja nije održan, prenose Vijesti.

Na protestu u nedelju poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica pozvao je građane da se okupe u četvrtak uveče u cilju "odbrane izborne volje građana", a TV Vijesti javljaju, pozivajući se na izvore iz Demokratske Crne Gore, da je protest otkazan iz bezbednosnih razloga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike