"Ispunio sam amanet": Oglasio se Krivokapić - smena Vlade je odavno isplanirana, ovo je završnica!

03.02.2022

13:25

0

Ja znam da ću prestati da budem premijer sledećeg dana, jer je to dogovorio gospodin Đukanović -kazao je Krivokapić

"Ispunio sam amanet": Oglasio se Krivokapić - smena Vlade je odavno isplanirana, ovo je završnica!
Tanjug/Rade Prelić

Inicijativa za smenu Vlade je odavno isplanirana i sad se samo ulazi u završnicu tog plana, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

U obraćanju nakon sednice crnogorskog parlamenta, na kojoj nije usvojen njegov predlog da se glasa o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, rekao da su mu poslanici "svojim manipulatorskim pristupom" danas onemogućili da kaže svoj stav o aktuelnoj političkoj situaciji.

- Ostao sam na stavu požrtvovane borbe za zdravu Crnu Goru i dostojanstven život njenih građana. Spekulisalo se da ću podneti ostavku, neki su me nagovarali da je to najbolji put. Ja kažem da meni ništa ne znači hoću li biti premijer danas ili ijedan dan više. Želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori. Ja znam da ću prestati da budem premijer sledećeg dana, jer je to dogovorio gospodin Đukanović sa onim delom zajedničke koalicije koja je iskazana voljom građana 30. avgusta 2020 - rekao je Krivokapić.

Rekao je da je saradnicima govorio da će "maske pasti", ali da nije dovoljno da one padnu, već da se "skinu do kraja".

- Maske su pale, ko to želi da vidi - može, ko ne želi, ne mora - rekao je on.

Ispunio sam amanet

Krivokapić je rekao da je univerzitetski profesor, a da je u politiku ušao zbog Zakona o slobodi veroispovesti. Kazao je da je "ispunio amanet" prema čoveku kojem je obećao da će osim Zakona o slobodi veroispovesti biti povećane i zarade građana.

- Moj predlog za razrešenje Abazovića mogao je biti pokrenut i ranije. Ipak nisam želeo da do poslednjeg trenutka započinjem proces u kom bi bio proglašen za krivca - istakao je Krivokapić.

Tvrdi da su potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministar Sergej Sekulović i šef policije Zoran Brđanin želeli da spreče ustoličenje Joanikija na Cetinju.

Da podsetimo, u Skupštini Crna Gore danas nije usvojen dnevni red na kojem je bio predlog premijera Zdravka Krivokapića za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi