I u komšiluku popuštaju mere: Crnogorci mogu na tribine, u tržne centre bez kovid potvrda

03.02.2022

10:10

0

Poslednjih nedelja je zabeležen pad broja novozaraženih za oko 50 odsto

I u komšiluku popuštaju mere: Crnogorci mogu na tribine, u tržne centre bez kovid potvrda
Tržni centar/Ilustracija - Copyright Profimedia

Ukidanjem kovid potvrda za tržne centre i vraćanjem publike na sportskim tribinama, Crna Gora je danas ublažila epidemiološke mere protiv sprečavanja širenja korona virusa.


O ublažavanju epidemioloških mera u skladu sa aktuelnom situacijom govorio je na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i saopštio da će najnovija odluka važiti do 18. marta.

Galić je rekako da je poslednjih sedmica zabeležen pad broja novozaraženih za oko 50 odsto.

“Bez obzira na ovaj podatak dnevni nivo obolevanja je i dalje visok tako da opuštanja ne treba da bude”, kazao je Galić.

Prema njegovim rečima, podaci poslednjih sedam danan govore da se po broju novoobolelih na million stanovnika Crna Gora nalazi iza većine razvijenih zemalja Evrope kao što su Danska, Francuska, Belgija, Nemačka, Hrvatska.

Naveo je i da je posle 21. decembra od kada je omikronn soj korona virusa dominantan u Crnoj Gori, broj prijavljenih smrtnih slučajeva je 0,3 odsto u odnosu na ukupnog broja novobolelih što je 4 do 6 puta manje nego kada je dominantna bila delta.

Direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da se u crnogorskim bolnicama od korona virusa leči 257 pacijenata.

Uprkos generalnom padu broja zaraženih, broj životno ugroženih u Kliničkom centru Crne Gore je u porastu za oko 15 odsto u odnosu na period od pre tri sedmice, rekla je ona i idodala da je 10. januara u KČG životno ugroženo bilo 36 pacijenata, od kojih su nevakcinisani činili oko 90 odsto, preneli su pdgorički mediji.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike