Devojčica izmeštena iz porodice zbog zlostavljanja, a onda je u Domu napastvovao zaposleni! Određen jednomesečni pritvor osumnjičenom!

30.01.2022

20:46

0

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su o gnusnim radnjama portira nadležni obavešteni mesec dana pre njegovog hapšenja

Devojčica izmeštena iz porodice zbog zlostavljanja, a onda je u Domu napastvovao zaposleni! Određen jednomesečni pritvor osumnjičenom!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor portiru Doma “Rada Vranješević” A. K. (42) iz Banjaluke zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju štićenicu ove ustanove.

Ovo je potvrdio branilac osumnjičenog, advokat Marko Mikeš istakavši da ne može da govori više informacija, prenosi Srpskainfo.

– Zbog osetljivosti slučaja ne mogu da komentarišem ovaj predmet niti odluku suda – rekao je Mikeš.

Osumnjičeni portir Doma za decu bez roditeljskog staranja A. K. uhapšen je u petak, 28. januara.

Njegove nečasne radnje otkrio je i nadležnim prijavio vaspitač Doma koji je došao do informacija da je portir navodno imao polne odnose sa devojčicom, piše Glas Srpske.

Žrtva je vaspitaču ispričala šta joj se dešavalo.

Tužioci nisu odmah reagovali

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su o gnusnim radnjama portira nadležni obavešteni mesec dana pre njegovog hapšenja, ali tužioci nisu odmah reagovali i slučaj je pokrenut tek nakon privođenja E. H. (25) iz Modriče zbog sumnje da je zlostavljao istu devojčicu.

Osumnjičenom Modričaninu je nakon ispitivanja 28. januara određen jednomesečni pritvor, a Tužilaštvo ga tereti da je devojčicu obljubio u noći između 26. i 27. janaura ove godine.

Njemu je na teret stavljena obljuba sa detetom mlađim od petnaest godina i zadovoljenje polnih strasti pred detetom.

Pomenuta devojčica je posle tog hapšenja saslušana i na okolnosti informacija da je obljubio portir Doma A. K. koji je tek tada uhapšen.

Prema nepotvrđenim informacijama i A. K. i E. S. ljubili su devojčicu i dirali je po intimnim delovima tela, dok se Modričanin polno zadovoljavao pred njom.

Zlostavljana i ranije

Ovaj slučaj šokirao je Banjaluku, a da stvar bude još gora, pomenuta devojčica je sa 11 godina proživela sličnu golgotu kada je otkriveno da ju je baka podvodila starijem muškarcu zbog čega je smeštena u Dom.

Njena baka S. M. priznala je krivicu i u februaru 2020. godine osuđena je na sedam godina zatvora, dok je zlostavljač Simo S. koji je imao odnose sa devojčicom dobio 12 godina robije.

Iz Doma „Rada Vranješević” ranije je saopšteno da je direktor te ustanove još 17. decembra prošle godine obavestio policiju o sumnji da je zlostavljana devojčica.

Policija je nakon toga odmah pokrenula istragu i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopštili su da im je prijava o slučaju u Domu „Rada Vranješević” dostavljena 24. decembra.

– Tužilaštvu je dostavljen izveštaj o preduzetim merama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Doma „Rada Vranješević” Banjaluka. Tužilaštvo je nakon sprovedene istrage, 27. januara 2022. godine, došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično delo obljuba sa detetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice inicijala A.K. liši slobode, te nakon kriminalističke obrade uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu sprovede u tužilaštvo – saopšteno je iz Tužilaštva koje je za osumnjičenog i tražilo pritvor zbog bojazni od uticaja na svedoke, ponavljanja dela kao i bojazni od remćenja javnog reda i mira.

Prema nezvaničnim informacijama zbog golgote koju je prošla devojčica je imala i zdravstvenih problema pa joj je ukazivana i pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Ona je nakon otkrivanja ovog slučaja izmeštena iz Doma i smeštena je na sigurno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpskainfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike