Jezivo! Tužilaštvo 40 dana nije preduzelo ništa: I portir seksualno zlostavljao štićenicu Doma - novi detalji!

30.01.2022

10:14

0

Da je tužilaštvo tada reagovalo, verovatno se ne bi desio drugi slučaj

Jezivo! Tužilaštvo 40 dana nije preduzelo ništa: I portir seksualno zlostavljao štićenicu Doma - novi detalji!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Banjalučko tužilaštvo mesec i po ništa nije poduzimalo protiv portira Doma Rada Vranješević, a koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao devojčicu (13) štićenicu te ustanove.

Da je tužilaštvo tada reagovalo, verovatno se ne bi desio drugi slučaj.

Prema nepotvrđenim informacijama, nakon što su se pojavile informacije da je devojčica seksualno zlostavljana u Domu, direktor Vladimir Kajkut je 17. decembra o tome obavestio policiju.

- Policija je odmah reagovala i pokrenula istragu. O preduzetim aktivnostima su obavijestili Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i čekali njihovu naredbu za naredne korake. Međutim, tužilaštvo je skoro 40 dana ostalo nemo - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Tek nakon što je policija pre par dana uhapsila E. H. iz Modriče zbog sumnje da je seksualno zlostavljao istu devojčicu, ona je na inicijativu policije ispitana i na okolnosti od 17. decembra i slučaja koji se desio sa portirom Doma.

- Policija došla tako do informacija o slučaju od 17. decembra i tek tada je Tužilaštvo poduzelo korake, a koje je trebalo poduzeti još prošli mesec - dodao je izvor.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike