Oglasio se Knežević: Glasaćemo da ova Vlada padne, ali postoji jedan uslov!

15.01.2022

15:21

0

On je rekao da u parlamentarnoj većini postoje neke ideje da treba pokrenuti inicijativu o izglasavanju nepoverenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića

Oglasio se Knežević: Glasaćemo da ova Vlada padne, ali postoji jedan uslov!
Milan Knežević - Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Demokratski front (DF) podržaće inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi ako prethodno bude potpisan koalicioni sporazum, kojim će biti dogovoreno formiranje nove vlade od predstavnika parlamentarne većine i manjinskih partija, kazao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je rekao da u parlamentarnoj većini postoje neke ideje da treba pokrenuti inicijativu o izglasavanju nepoverenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

- DF je spreman da bude dio te inicijative unutar parlamentarne većine, ali sa jasno preciziranim koalicionim sporazumom da se nakon toga bira nova vlada iz redova aktuelne parlamentarne većine i eventualno stranaka manjinskih naroda - kazao je Knežević u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da su u zabludi oni koji misle da će DF rušiti Vladu Krivokapića da bi kasnije delovi parlamentarne većine napravili manjinsku vladu ili neku neformalnu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

- Spremni smo da unutar aktuelne većine nađemo rešenje, potpišemo koalicioni sporazum pre nego potpišemo inicijativu o nepoverenju Vladi Krivokapića, i da na osnovu rezultata izbora od 30. avgusta napravimo novu vladu u kojoj bi bile i stranke manjinskih naroda ukoliko su zainteresovane - poručio je Knežević.

On je ranije ocenio da je memorandum o saradnji između URA-e, Socijalističke narodne partije (SNP), Civisa i manjinskih partija dobra osnova za formiranje nove Vlade od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda.

Na pitanje da li je DF već razgovarao sa strankama parlamentarne većine u vezi sa tim i predložio im to rešenje, Knežević je odgovorio odrično.

- Nismo razgovarali, ali sama moja izjava da je memorandum dobra osnova da aktuelna parlamentarna većina, zajedno sa strankama manjinskih naroda, formira novu vladu, a da pre toga izglasa nepoverenje Vladi Krivokapića, je jasna poruka DF-a - kazao je Knežević.

Upitan da li smatra da bi formiranje nove vlade na takav način bilo prihvatljivo manjinskim i strankama vladajuće većine, on je rekao da bi trebalo lako i jednostavno da se dogovore, ako se pozivaju na memorandum i ako u suštini misle ono što formalno izjavljuju – da vlada nema podršku i da je stanje neodrživo.

- Put je sledeći – da sednemo, preciziramo sadržaj novog koalicionog sporazuma, kao i međusobna prava i obaveze, i da na osnovu rezultata od 30. avgusta učestvujemo u formiranju nove parlamentarne većine i vlade - naveo je Knežević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike