Stvaranjem Srpske je sprečen novi genocid: Andrija Mandić čestitao svim Srbima veliki praznik

09.01.2022

16:41

0

On je istakao da je Republika Srpska ponos srpskog naroda i jedan od stubova našeg identiteta i opstanka poslednjih decenija

Stvaranjem Srpske je sprečen novi genocid: Andrija Mandić čestitao svim Srbima veliki praznik
A.K./ATAImages.

Lider Nove srpske demokratije i jedan od vođa Demokratskog fronta Andrija Mandić, čestitao je Dan Republike Srpske političkom lideru Srba zapadno od Drine, Miloradu Dodiku, predsednici Republike Srpske, Željki Cvijanović i narodu Republike Srpske.

On je istakao da je Republika Srpska ponos srpskog naroda i jedan od stubova našeg identiteta i opstanka poslednjih decenija.

- Trideset godina Republike Srpske obeleženo je borbom, iskušenjima, ali i prosperitetom i nadom. Na Republiku Srpsku su nasrtali, a i danas nasrću razni protivnici našeg naroda, ali njihovi pokušaji su nailazili na odlučan otpor nepokolebljivog naroda i rukovodstva Republike Srpske. Ono što je izvojevano u odbrambeno-otadžbinskom ratu niko ne može poništiti, ni jedna sila, ni jedan moćnik kako se god zvao, jer je za slobodu Republike Srpske živote dalo hiljade ljudi, njeno stvaranje je sprečilo novi genocid nad srpskim narodom i zato treba pamtiti sve one koji su učestvovali u njenom formiranju i nastanku.

- Gde god su Srbi na ovim prostorima, od Podgorice do Banja Luke, od Nikšića do Subotice, od Kosovske Mitrovice do Trebinja, slave danas praznik, slave državu Srba zapadno od Drine - kazao je Mandić, poručujući da niko ne može oduzeti nijedno pravo narodu Republike Srpske, koji treba sam da odlučuje o svojoj sudbini.

- Naši veliki preci sanjali su dan srpske slobode i ujedinjenja. I oni, najveći među nama, znali su kojim putem treba ići. Srpski narod na ovim prostorima mora biti jedinstven, jer je to jedini put da opstanemo i da budemo dostojni naših predaka i njihove velike ideje. Kako je danas i moja porodična krsna slava, Arhiđakon Stefan, nisam u mogućnosti da budem i lično sa vama na obeležavanju ovoga velikog dana - naveo je Mandić u čestitki.

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi