Prizivaju novi rat: Ozloglašene "Zelene beretke" objavile poziv za regrutaciju članova

11.01.2022

15:10

0

Zelene beretke su paravojna formacija Stranke demokratske akcije pre, tokom i nakon građanskog rata u Bosni i Hercegovini

Prizivaju novi rat: Ozloglašene "Zelene beretke" objavile poziv za regrutaciju članova
Youtube printscreen

Alarmantna poruka uznemirila je javnost u Republici Srpskoj.

Naime, na društvenim mrežama objavljen je poziv za "regrutaciju" u ozloglašene muslimanske "Zelene beretke".

Ovo je prvi put posle rata u BiH, da "beretke" koje su bile pod vođstvom Alije Izetbegovića, kreću sa prijemom novih članova.

Ovaj poziv usledio je u trenutku proslave Dana Republike Srpske, a tonom kojim je napisan govori u prilog raspirivanja mržnje među narodima i sluti na ponovna ratna dešavanja.

"Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova. Bićete obavešteni šta, kako i gde se učlaniti", piše u objavi.

Youtube printscreen
 

 

Zelene beretke su paravojna formacija Stranke demokratske akcije pre, tokom i nakon građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

Uz neke druge manje paravojne formacije, činili su preteču buduće promuslimanske Armije BiH. Zelene beretke su odgovorne za masakr u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, za koji još niko nije odgovarao pred sudom.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti