ISPRAVKA! Na dan Republike Srpske policija zaustavila lica sa starim zastavama BiH

09.01.2022

22:40

0

ISPRAVKA! Na dan Republike Srpske policija zaustavila lica sa starim zastavama BiH
Zastva BiH - Copyright Printscreen/YouTube

Dobojska policija zaustavila je automobil koji je iz pravca Tuzle stigao u Doboj, a u automobilu su pronađene zastave sa ljiljanima, koja je svojevremeno bile zastave Federacije, i koja se odlukom Ustavnog suda više ne koristi.

Prema informacijama ATV-a, kontrolisan je putnički automobile marke “mercedes” kojim je upravljao M. M. sa područja grada Zvornika.

U vozilu su bila još tri lica, A. F. iz Kalesije, F. H. sa područja grada Zvornik i Š. I. iz Tuzle.

Izvršenim proverama utvrđeno je da su F. H. I A. F. evidentirani u službenim evidencijama MUP-a u vezi s terorizmoma i ekstremizmom, dok je F. H. povratnik sa sirijskog ratišta, za šta je presuđen pred Sudom BiH zbog krivičnih dela iz oblasti terorizma. 

Naime, nakon zaustavljanja vozila, na istom mestu se zaustavilo šest putničkih automobila, koji su nakon kraćeg vremena nastavili kretanje prema Doboju. 

Zahvaljujemo se portalu Raskrinkavanje.ba što su nam skrenuli pažnju na greške u ovom tekstu, da su "vehabije spremale provokaciju na Dan Republike Srpske" i da su "u automobilu pronađene zastave Armije BiH". Ove greške su nakon toga ispravljene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ATV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike