Sumnja u Memorandum o saradnji jer ne isključuje DPS: "Neke od naših kolega nisu dale jasan odgovor"

31.12.2021

07:02

0

Treba da se da odgovor građanima Crne Gore

Sumnja u Memorandum o saradnji jer ne isključuje DPS: "Neke od naših kolega nisu dale jasan odgovor"
Copyright Aleksa Bečić Printskrin RTCG

Sadržina Memoranduma o saradnji dela partija iz vlasti i predstavnika manjinskih naroda nije sporna, ali nema odgovor na neka pitanja te zbog toga izaziva sumnju, izjavio je predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.


U intervjuu Televiziji Crne Gore, Bečić je kazao da nema odgovora na to da li se isključuje bilo kakva mogućnost prekompozicije političke scene ili vršenja vlasti na bilo koji način sa DPS-om.

- Kada meni postavite pitanje o tome, dobijete jasan i brz odgovor. Mi isključujemo mogućnost prekompozicije vlasti sa DPS-om. Neke od naših kolega nisu dale jasan odgovor, a na to su se nadovezali intervjui pojedinih visokih funkcionera određenih partija parlamentarne većine datih van Crne Gore i izjava predsednika države koji tvrdi da su oni pregovarali sa delom parlamentarne većine oko rušenja vlade i pravljenja novih većina - kazao je predsednik crnogorskog parlamenta.

On je rekao da se u sporazumu koji je potpisao sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem nakon parlamentarnih izbora 20 puta jače brane evropske i evroatlantske integracije Crne Gore nego što je to slučaj sa tim memorandumom.

- U Memorandumu ima značajan broj pitanja koja su u sporazumu, a u kojima imate jasan stav. Treba da se da odgovor građanima Crne Gore, onima koji su nam dali poverenje, koji su glasali da se više nikada ne vrati ono što je bilo obeležje Crne Gore do 30. avgusta - istakao je Bečić.

Dodao je da veruje da se niko neće usuditi da prekraja izbornu volju građana.

- Verujem da su mnogi proteklih dana i nedelje osetili impuls građana i koliko su ti ljudi, ali i mnogi koji su videli koliko su promene dobrog donele, koliko su spremni zajedno sa nama da brane izbornu volju građana - poručio je Bečić i dodao da sa Demokratama niko ne može da se dogovara o prekrajanju izborne volje građana.

Nedvoljno jaka veza između vlade i parlamentarne većine uslovljena je time što nemamo predstavnike određenih parlamentarnih klubova i rezultirala je manjkom rezultata.

- Zbog takvog odnosa i rezultata greške su na obe strane i ima prostora za unapređenje. Nudeći model rekonstrukcije vlade bila je odlična prilika za sagledavanje stvari i da pojedinačno ocenimo rad svakog člana vlade - kazao je Bečić i dodao je se uvek trudio da bude most saradnje.

On je rekao da je i dalje za model rekonstrukcije vlade, koji je, kako je istakao, imao najveću podršku poslanika od početka rada 42. vlade.

- Ali najmanji politički subjekt u vlasti bio je istrajan da to odbije, a kasnije je i DF odustao od tog modela - rekao je Bečić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike