SKANDAL! Zorana pustila lažnu vest o smeni četiri direktora EPS-a! Vučić očekuje ostavku generalnog direktora Milorada Grčića!

15.12.2021

18:51

1

Zorana Mihajlović na taj način pokušava da zaštiti svoje ljude u EPS-u

SKANDAL! Zorana pustila lažnu vest o smeni četiri direktora EPS-a! Vučić očekuje ostavku generalnog direktora Milorada Grčića!
zorana mihajlović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Vest o smeni četiri direktora Elektroprivrede Srbije zbog navodne odgovornosti za havariju na elektroenergetskom sistemu Srbije, koju su plasirali gotovo svi mediji u Srbiji, kako "Informer" prenosi, nije tačna!

Prema najnovijim saznanjima, ovu vest medijima je poturila ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja na taj način pokušava da zaštiti svoje ljude u EPS-u.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne zanimaju ostavke pojedinih direktora EPS-u, već očekuje da odgovornost za havariju na elektroenergetskom sistemu ponese generalni direktor Milorad Grčić i da hitno podnese ostavku na tu funkciju.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče na sednici Vlade Srbije govorio upravo o problemima u elektroenergetskom sistemu Srbije, naglasivši da nadležni moraju preuzeti odgovornost i snositi posledice.

- Moramo u narednom periodu da popravimo i naše greške, ali i da obezbedimo potrebne energente našem stanovništvu. Ono što nam se dogodilo u poslednja 72 časa nije bilo ono što kažu politički protivnici, da nas je iznenadila zima. Nije nas iznenadila zima. Ali ono što se dogodilo energetskom sektoru, blago je reći da je bio kolaps. Elektromreže Srbije su funkcionisale perfektno, uložile su ogroman novac, ostalo je da se uradi Vojvodina, Bor i delovi Beograda, aza to je potrebno do 2028. godine 700 miliona evra da bismo u potpunosti imali obnovljenu elektromrežu. Pogrešio sam što sam slušao one koji kažu da ne treba da se uzdamo u naše, naročito u termokapacitete. Ako se ne uzdamo u to možemo svima struju da pogasimo i napravimo totalni "blekaut". Uložićemo zajedno sa Kinezima u Kostolac - rekao je Vučić.

Kompletan sistem je ispao, jer, kako kaže, u EPS-u nisu vodili računa o tome koliko ugalj može da bude mokar i koliko blato može da ošteti svih šest blokova u TENT-u. Zato Obrenovac nije imao grejanje.

- Srećom pa smo se brzo snašli. Sreća je i što je naš transmisioni sistem izdržao da spušta napon do pet odsto da bi 99 odsto Srbije moglo da ima struju. Brzo se reagovalo i finansijski, ali je finansijska šteta ogromna za Srbiju - naglasio je Vučić, i dodao:

- Ne znam šta bih ti rekao Grčiću. Mi koji smo na javnim funkcijama možemo da pogrešimo, ali kada je to u ovakvoj meri, onda to zahteva preuzimanje odgovornosti i posledice. Pozdravite radnike koji su celu noć radili na čišćenju blata i uradili sve da pokrenu kapacitete kako bi građani Srbije imali struju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike