Oglasila se kancelarija za KiM: Pojedini albanski portali šire netačne informacije

15.12.2021

15:42

0

Naime oni su danas preneli da ministarki Doniki Gervale Švarc nije bila dozvoljena poseta Bujanovcu i Preševu

Oglasila se kancelarija za KiM: Pojedini albanski portali šire netačne informacije
Copyright Youtube-printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su netačni navodi pojedinih albanskih portala i prištinskih zvaničnika da Beograd nije dozvolio današnju posetu ministarke u takozvanoj vladi u Prištini Donike Gervale Švarc Bujanovcu i Preševu.


U saopštenju se podseća da se, prema sporazumu o zvaničnim posetama, svaka poseta između zvaničnika Beograda i Prištine smatra odobrenom ukoliko eksplicitno nije zabranjena dopisom, te je zahtev Donike Gervale Švarc tretiran pozitivno.

Dodaje se da je oficir za vezu koji zastupa Beograd i usmeno danas prištinskom oficiru za vezu u Beogradu preneo da je poseta Gervale Švarc centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka.

O tome, kako se ističe, svedoči i mejl kojim prištinski oficir za vezu danas zahvaljuje oficiru za vezu Beograda povodom odobravanja posete.

Kancelarija za KiM zato pozivaju medije i zvaničnike u Prištini da prestanu da obmanjivanjuju javnost i iznose netačne podatke.

- Beograd je taj koji dosledno poštuje sporazume i opredeljen je normalizaciji odnosa i nikakvi netačni navodi iz Prištine to ne mogu da ponište - navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike