Dvostruka Vučićeva pobeda: Kako je srpski predsednik ogolio prave namere opozicije koja se krije iza ekologije

12.12.2021

19:30

0

Autor: 24sedam

Opozicija je već deo mračne političke prošlosti, samo što toga još nije svesna

Dvostruka Vučićeva pobeda: Kako je srpski predsednik ogolio prave namere opozicije koja se krije iza ekologije
vucic djilas tepic - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Građani Srbije bili su juče svedoci propasti još jednog pokušaja stvaranja haosa u zemlji koji je strani faktor pokušao da sprovede preko opozicije. Na sreću svih koji ovoj zemlji žele dobro, taj pokušaj je doživeo ozbiljan neuspeh.

Sve je počelo pre tri nedelje kada su blokirani putevi u nekoliko gradova Srbije. Demonstranti su tada imali dva zahteva: povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu. Vlast je, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, brzo posle toga reagovala i, posle detaljnog razmatranja, odlučila da prihvati zahteve. 

Strani faktor izdao naređenje za nastavak protesta

Tada se pokret "Kreni-Promeni" na čelu sa Savom Manojlovićem, povukao i odustao od daljih demonstracija jer su ispunjena oba zahteva. 

Foto: 24sedam / Goran Sivački
 

- Mi ne možemo da nastavimo sa blokadama jer smo dali reč i sopstvenu reč ne možemo prekršiti - rekao je tada Manojlović.

Ovakav ishod situacije, međutim, nije odgovarao stranom faktoru i njihovim marionetama u Srbiji, pa su odlučili da nastave sa protestima iako za iste više nije postojalo opravdanje, s obzirom da su svi zahtevi ispunjeni. Plan je bio stvaranje haosa u zemlji koji bi, kasnije, doveo do promene vlasti.

Vučićeva dvostruka pobeda

Takav epilog predupredio je predsednik Vučić, državničkim potezom da sasluša zabrinute građane i na kraju odluči da prihvati njihove zahteve. Ovakav potez je pokazao svu Vučićevu političku genijalnost i razumevanje za stavove građana Srbije. 

Iako su opoziciji puna usta “autoritarizma” i “diktature” (što je posebno besmisleno, jer da je to tačno prvi oni ne bi mogli da iznose takve optužbe) srpski predsednik je ovom odlukom jasno pokazao da vlast uzima u obzir mišljenje naroda.

Foto: 24sedam /
 

S druge strane, odluka vlasti da ispuni zahteve je do kraja ogolela opozicione namere. Dok su oni kojima je zaista bilo stalo do ekologije sa zadovoljstvom pozdravili odluku Aleksandra Vučića i odlučili da prekinu sa demonstracijama, oni koji su sve vreme imali nameru da stvaraju haos u zemlji ostali su na ulici. Kada se pokazalo koliko ih je zapravo malo, te da oni nisu predstavljali ni deseti deo naroda zabrinutog za prirodu, opozicionari su postali agresivni. Tako smo juče svedočili prebijanju građana koji više nisu imali stpljenja i razumevanja za torturu koju lažni ekolozi sprovode nad njima.

Potez Aleksandra Vučića je uneo totalnu pometnju među demonstrantima. Jedni su pozivali na prekid protesta, drugi na slavlje, a treći na nastavak protesta ali ovaj put sa potpuno političkim zahtevima. Na svu sreću po red u ovoj zemlji, treći deo demonstranata iza kojih stoji opoziciija na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić (koje, ustvari, ekologija nikada nije ni zanimala) predstavlja samo malu grupu ljudi (u Beogradu su uspeli da okupe samo par desetina ljudi) koja nema nikakvu podršku u narodu.

Lažni ekolozi već otišli u političku prošlost

Iako je sada sasvim jasno da nastavak protesta nema nikakvu perspektivu, ne treba sumnjati da će opozicija pokušati da ih nastavi koliko god bude mogla. Na kraju krajeva, to i nije njihova odluka nego njihovih naredbodavaca koji žele da iskoriste i najmanju priliku da naruše stabilnost Srbije. 

Amir Hamzagic/ATAImages
 

Ono što se može očekivati jeste da lažni ekolozi završe poput njihovih “kolega” od ranije. Treba se samo setiti protesta “Jedan od pet miliona” koji su na trenutak uspeli da zavaraju određeni broj građana i privuku ih uz sebe, ali su političkim diletantizmom i nesposobnošću ubrzo svima pokazali svoje pravo lice i otišli u političku prošlost. 

Baš kao lažni ekolozi danas, tako su i lideri “Jedan od pet miliona” u početku krili svoje namere, da bi ubrzo na površinu isplivala njihova drugosrbijanština i antisrpski politički stavovi. Tako se i danas opozicija krije iza navodne borbe za ekologiju, dok ustvari radi za interese stranaca koji nemaju nimalo dobre namere prema našem narodu i zemlji.

Srećom, osećaj nacionalnog ponosa i patriotizma među našim narodom odavno nije bio na ovako visokom nivou i više nikom ne pada na pamet da se vraća u mračni period od 5. oktobra 2000. do 2012. godine kada su sranci odlučivali o svemu u Srbiji. Zato je opozicija već deo političke prošlosti, samo što toga još nije svesna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike