Ćuta potpuno otkrio namere: Nije bitna ekologija, nego dolazak na vlast!

10.12.2021

19:30

1

Autor: 24sedam

U borbi za nekoliko procenata Ćuta i ostali “ekolozi” spremni su na sve

Ćuta potpuno otkrio namere: Nije bitna ekologija, nego dolazak na vlast!
aleksandar jovanović ćuta - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predstavnik pokreta "Ekološki ustanak" Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je građane da i u subotu učestvuju u blokadama saobraćaja i time još jednom pokazao da blokade puteva nisu imale nikakve veze sa ekologijom.

Dakle, iako je došlo do vraćanja Zakona o eksproprijaciji Skupštini i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, samozvanom ekologu Ćuti to nije bitno, jer njegov dosadašnji politički angažman i nije imao veze sa tim. Jovanović bi radije da se nastavi maltretiranje građana blokiranjem saobraćajnica, samo da bi na predstojećim izborima mogao da se predstavi kao borac protiv vlasti.

U borbi za nekoliko procenata Ćuta i ostali “ekolozi” spremni su na sve, pa i na izazivanje krvoprolića. O tome najbolje govori snimak na kom se vidi kako su vitlali sekirom nad glavama Lozničana, a istovremeno optuživali vlast da je odgovorna za incidente.

 

 

Da je plan od samog početka bio da se uključe u politiku, vidi se i iz Ćutine izjave od pre samo mesec dana, kada je priznao da na mestu premijera Srbije želi da vidi Nebojšu Zelenovića, jer je "pokazao kako se vodi Šabac". Naravno, svima je jasno da bi se Srbiji “crno pisalo” ukoliko bi je neko vodio kao što je to činio Zelenović sa Šapcem, ali to Ćuti i ostatku "ekologa" nije bitno. Njima je interes Srbije na poslednjem mestu, a fotelja na prvom. Zato su spremni da učine sve kako bi se dočepali vlasti, pa i da sarađuju sa onima koji otvoreno rade protiv interesa naše zemlje i naroda.

Treba se samo setiti kako su Ćuta i Zelenović doveli u Loznicu albanskog lobistu u Evropskom parlamentu Violu fon Kramon. Treba li veći dokaz od toga da samozvanim ekolozima srpski nacionalni interes uopšte nije bitan?!

Printscreen/Youtube, Televizija Šabac
 

Problem za Ćutu i Zelenovića je to što se sa ostatkom opozicije bore za nekoliko procenata, tako da će, s obzirom na to da nemaju ideologiju i da im je jedino bitna fotelja, prirodno biti usmereni protiv ostatka opozicije. Uz to, ne treba izgubiti iz vida da tzv. zelena koalicija nije jedinstvena i da su na površinu već počeli da isplivavaju sukobi između tri lidera, koji pokušavaju da se nametnu kao vođe jedne minorne opcije.

Tanjug/Tara Radovanović
 

Sve je počelo kad su Zelenović, Jovanović i Veselinović došli ispred Predsedništva Srbije i saopštili javnosti da organizatori protesta povodom Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji starim zahtevima dodaju dva nova - da rudnik u Jadru ne postoji i da predsednica REM Olivera Zekić i svi članovi tog tela budu smenjeni. Međutim, iste večeri pokret "Ne davimo Beograd" se ogradio od Zelenovićevih novih zahteva. Tako je Zelenović, kao lokalni trećerazredni političar, uspeo da unese u koaliciju politizaciju, a „ekolozi“, politički skoro neiskusni, to nisu prepoznali.

Do izbora ima još nekoliko meseci, a “prijateljstva” među tzv. ekolozima se pokazuju kao neiskrena. Mnogo je onih koji žele da postanu lideri, a sledbenika je malo. Do aprila još svašta može da se desi, tako da im međusobna borba tek predstoji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike