Predsednik Vučić saopštio: "Cena struja i gasa se neće menjati ove zime"

11.12.2021

20:48

0

Vučić je govorio o važnim temama

Predsednik Vučić saopštio: "Cena struja i gasa se neće menjati ove zime"
Capture - Copyright Printscreen Youtube/RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink.

Srpski predsednik boravi u trodnevnoj poseti Nišavskom okrugu.

Cena struje i gasa se neće menjati

Presednik je rekao da se cena struje i gasa neće menjati ove zime.

Prema njegovim rečima, Srbija proizvodi dovoljno struje za svoje potrebe i ne zavisi od uvoza.

Vučić je istakao da su cene gase i struje povezane.

- Rešavamo pitanje robnih rezervi, to moramo da pojačamo. Moramo povećati rezerve hrane i za vojsku, kao i rezerve nafte, hrane, pšenice, kukuruza, imamo dobre prinose - istakao je predsednik Vučić.

Najviše imamo sastanaka oko energetike, stigao je i ministar finansiranja. Sve što budemo mogli kupićemo, od izvora energije, spremni smo da širimo gasno skladište, da kupujemo veće količine gasa. Ljudi moraju da znaju da su ovo suštinska pitanja za Srbiju

- Mi imamo ugovorene količine gasa sa Ruskom Federacijom na godišnjem nivou. Mi moramo da nabavimo dodatnih 300 miliona kubnih metara gasa - rekao je predsednik i dodao da se očekuje da ćemo za Svetog Nikolu ili katolički Božić trošiti mnogo više gasa zbog vremenskih uslova.

- Ostaje nam da to nabavljamo na tržištu, a gasa nema i kada ga ima na berzi morate da ga platite 1205 dolara. Zamislite da nam ovo traje godinu i po dana ili dve - naveo je Vučić.

On je dodao da nema razloga za brigu, te da se cene struje i gasa neće menjati ove zime zahvaljujući dogovoru sa Putinom i zbog obnove Tenta B1.

Energenti

- U savremenom svetu su najvažnije ekonomija, rast BDP, privrede, energenti, struja, gas nafta, voda, hrana i vojska, jer se mora obezbediti bezbednost, kao i zdravstvo - naveo je Vučić i istakao da je situacija u svetu teška i napeta.

- Energenti su pitanje budućnosti, da li ćemo kao mala zemlja moći da opstanemo - istakao je predsednik i ukazao na visok stepen inflacije u Nemačkoj i Americi i skok cena enegrenata.

- To je početak, a ne kraj - istakao je Vučić i dodao da je od strateškog značaja da Kostolac počne što pre da radi, te da je jako nezadovoljan što se sa time toliko kasni.

Foto: Printscreen/TV Pink
 

Prema rečima predsednika, Srbija proizvodi dovoljno struje za svoje potrebe i ne zavisi od uvoza.

Vučić je istakao da su cene gase i struje povezane.

- Rešavamo pitanje robnih rezervi, to moramo da pojačamo. Moramo povećati rezreve hrane i za vojsku, kao i rezrve nafte, hrane, pšenice, kukuruza, imamo dobre prinose - istakao je predsednik Vučić.

Srbija može biti još snažnija

- Nisam zadovoljan kako nam izgleda vojna idustrija, bez obzira na ogroman novac, plašim se da smo napravili brojne grešeke u izboru ljudi, zbog toga plaćamo cenu u reformama. Sigurno je da može biti još snažnija - naveo je Vučić.

On je istakao da je vojska mnogo napredovala.

- Ja sam čovek koji nikada nije zadovoljan. Sećam se dok sam izlazio na ispite, ma koliko dobijao desetke nisam bio zadovoljan. Bolje od profesora sam video greške. Znam koliko je bolje, koliko smo jači, ali i dalje vidim značajne nedostatke. Radićemo da tom da ubrzano ispravljamo nedostatke. Razlika između vojske 2012. i 2021. su zemlja i nebo, kao četvrta i prva liga - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da su u vojsci povećane zarade za 70 odsto, vojska izgleda potpuno drugačije po pitanju opreme, ali nisam potpuno zadovoljan.

 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike