Grigorije se dogovara sa albanskom lobistkinjom: Ona poručuje da "nema SPC" i da vladika može da "iznenadi" (FOTO)

08.12.2021

11:44

1

Autor: 24sedam

Sama činjenica da se jedan vladika SPC sastao sa osvedočenim lobistom za nezavisnost tzv. države Kosovo je šokantna

Grigorije se dogovara sa albanskom lobistkinjom: Ona poručuje da "nema SPC" i da vladika može da "iznenadi" (FOTO)
FF7-ALCWYAEDVij - Copyright Printscreen/Twitter

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i osvedočeni lobista za nezavisnost tzv. države Kosovo Viola fon Kramon sastala se nedavno sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem Durićem.

Kako je fon Kramon istakla na Tviteru, njih dvoje su “razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj”.

"Ne postoji Srpska pravoslavna crkva"

Ono što je zaintrigiralo javnost jeste prepiska na Tviteru koja je usledila posle sastanka kada je Albanski lobista u EP objavila fotografiju sa episkopom Grigorijem.

Na tu fotografiju je ubrzo stigao komentar jedne od korisnica ove društvene mreže koja je napala SPC.

Printscreen/Twitter
 

- Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promenite, biće sjajno, ali sumnjam - napisala je ona, a onda je usledio šokantan odgovor:

- Nema ovde "Srpske pravoslavne crkve", ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se - odgovorila je Viola fon Kramon.

Čime to Grigorije može da nas "iznenadi"?

Sama činjenica da se jedan vladika SPC sastao sa osvedočenim lobistom za nezavisnost tzv. države Kosovo je šokantna. Međutim, stvar postaje još ozbiljnija ako znamo da je Grigorije pretendovao na mesto patrijarha, u čemu mu je podršku pružala celokupna tzv. Druga Srbija i ekstremno liberalni deo naše političke javnosti.

AP photo
 

Postavlja se pitanje šta je uopšte Grigorije dogovarao sa albanskom lobistkinjom i kako je uopšte došlo do sastanka. Čime je vladika impresionirao fon Kramon, pa je ona iznela mnoštvo komplimenata na njegov račun i rekla da je oduševljena? Ako poznajemo njen stav prema našem narodu, simpatije poslanice EP mogu da izazovu samo antisrpski stavovi.

Posebno bi bilo zanimljivo da  episkop diseldorfski i cele Nemačke odgovori na pitanje šta znači da “nema SPC” i čime to on može da nas “iznenadi”, kako je navela  Viola fon Kramon u svom tvitu.

Podržava nezavisnost tzv. Kosova, blokade puteva i optužuje Srbe za genocid

Podsetimo, Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih je poznata po svojim antisrpskim stavovima. Ona je, pored konstantnog lobiranja za nezavisnost tzv. države Kosovo, otvoreno okrivila Srbiju i srpski narod za navodni genocid u Srebrenici, a istovremeno zahtevala od Vlade Srbije i predsednika da isti i priznaju.

AP photo
 

Istovremeno, fon Kramon se uporno trudi da blokira put naše zemlje ka EU.

- Možemo samo da se nadamo da će Evropska komisija biti stroga! Eksperti u Srbiji su mi rekli da nije vreme za otvaranje klastera i po meni nije vreme za to - rekla je Viola fon Kramon.

Naravno, ona nije ostala nema ni na nedavne blokade puteva u Srbiji, organizovane od strane nevladinih organizacija, koje su između ostalog finansirane novcem Rokfelerove fondacije.
Viola fon Kramon povodom toga rekla da “vlast u Srbiji jedino poznaje jezik sile i nasilja” i tako dala otvorenu podršku maltretiranju građana naše zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike