Blok oko SSP, Narodne stranke, DS i PSG izlazi zajedno na izbore 3.aprila

26.11.2021

15:47

0

Odluku o izlasku na izbore, na konferenciji za medije saopštio je predsednik DS Zoran Lutovac

Blok oko SSP, Narodne stranke, DS i PSG izlazi zajedno na izbore 3.aprila
Copyright Ilustracija/Foto: ATA images

Deo opozicije okupljen oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana postigao je dogovor o zajedničkom izlasku na izbore 3.aprila naredne godine.

U tom opozicionom bloku su i Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Građanske platforme, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Udruženi Sindikata Sloga, a nosilac liste te koalicije na predstojećim izborima biće potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Odluku o izlasku na izbore, na konferenciji za medije saopštio je predsednik DS Zoran Lutovac koji je rekao da su stranke, slušajući glas naroda i relevantna istraživanja potpisale deklaraciju o zajedničkom nastupu na izborima.

Lutovac je rekao da ne prave kolonu, već široki savez koji je, kako kaže, otvoren za druge pokrete i grupe građana.

Smatraju da je to dobar način da privuku neodlučne birače i one koji su otišli u apstinenciju jer su, kazao je Lutovac, bili nezadovoljni i nisu videli političku opciju koja je realna politička snaga.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao je da nije bilo lako dogovoriti se oko svega, ali da će ostati jedinstveni do 3. aprila kada će, uveren je, zajednički braniti jedinstvenu pobedu na izborima

Na pitanje zašto ne podržava da potpredsednik NS Zdravko Ponoš bude zajednički kandidat tog opozicionog bloka za predsednika Srbije, o čemu se spekulisalo u medijima, Jeremić je odgovorio da ne želi da komentariše ''''lažne vesti'''' i da će sve stranke i pokreti zajednički dogovarati oko nosilaca svih izbornih lista, kao i oko zajedničkog predsedničkog kandidata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike