Samo što nisu: Dogovori opozicije o izlasku na izbore poput čekanja Godoa

21.11.2021

19:15

0

Samo još da ustanove kome koliko mandata pripada, ko će biti predsednik i, naravno, ko će da vlada Beogradom

Samo što nisu: Dogovori opozicije o izlasku na izbore poput čekanja Godoa
vuk jeremić dragan đilas (1) - Copyright 24sedam/Antonio Ahel ATA Images/Profimedia

Sada već postaje polako tragikomično... Deo opozicije, onaj koji sebe vidi kao lidera, uporno najavljuje kako će sada, za nekolikor dana, već sledeće nedelje, ma samo što nije, da se dogovori o izlasku na izbore.

Zvuči kao da nema potrebe na izbore ni izlaziti, dovoljno je da se oni dogovore. Svi prizivaju zajednicu Đilasa i Jeremića, kao da je to - to, kad oni prelome, šta ima april da se čeka uopšte. 

Samo još da ustanove kome koliko mandata pripada, ko će biti predsednik i, naravno, ko će da vlada Beogradom.

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić kaže da je potrebno da opozicija zajednički donese odluku o tome da li će i na koji način učestvovati na predstojećim izborima jer se oni približavaju i izrazio optimizam da će se ubrzo postići dogovor.

- Mislim da smo na dobrom tragu i da bi već iduće nedelje taj dogovor mogao biti objavljen - rekao je Jeremić, i dodao da veruje da je opozicija na korak od dogovora.

Đilas isto ponavlja, da deo opozicije radi na ujedinjenju i da se tokom naredne nedelje očekuje dogovor o tome da li će izaći na predstojeće izbore na proleće i kako.

M.M./ATAimages
 

On je izjavio da su razgovori opozicije o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore intenzivirani prethodnih dana i da bi tokom naredne nedelje mogli da izađu sa zajedničkim stavom pred građane. Ne preskače lider SSP da naglasi da je njegova partija najveća opoziciona stranka, te da pregovara sa Narodnom strankom, Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, te sa  Pokretom za preokret.

Naveo je da će, ukoliko odluči da učestvuje na predstojećim izborima, opozicija ići na pobedu.

A šta je to što nude biračima?

Vladajuća SNS pred birače izlazi sa najjačim adutom - promocijom postignutih rezultata na polju ekonomije i svega što je urađeno ili će biti završeno u narednih nekoliko meseci, kao što su izgradnja Kliničkog centra Srbije, izgradnja pruge Beograd - Novi Sad... Kako ocenjuje izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar, ponudiće ono što građane najviše i zanima: ekonomija, nova radna mesta, poboljšanje standarda... 

Opozicija će, prema njegovim rečima, ići u negativnu kampanju, kroz kritiku vlasti i afere, što, kako dodaje Klačar, može da bude i zamka za samu opoziciju da glasačima zapravo ne ponudi alternativno rešenje. Nedostatak programa vodi u slabiju izlaznost, što bez sumnje, pre svega, ne odgovara opoziciji, kaže Klačar.

To je pokazala i Đilasova uzdanica Marinika Tepić, koja je poslednjim tvitom poslala poruku koliko bi poštovala sudske odluke da je, kojim slučajem, na vlasti.

Ona je, naime, još jednom pružila podršku Danijeli Štajnfeld te poručila: "Onaj ko obezbeđuje medijska suđenja za odbranu silovatelja, kao i organizatora pedofilije, saučesnik je. Neće to silovatelja pretvoriti u čoveka, NE! Podrška Danijeli Štajndeld!", pogrešno napisavši njeno prezime, ali to ne umanjuje značaj onoga što je napisala, a to je da nju ne zanimaju sudske odluke, iako je Lečić oslobođen svake sumnje, jer je tužba protiv njega odbačena, a on je u medijima naznačio upravo Đilasa kao "inspiratora" ovog linča protiv njega.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike