Krokodilske suze Marinike Tepić: "Brani" Danijelu Štajnfeld da bi se politički obračunala sa Lečićem

21.11.2021

12:12

0

Marinika Tepić pokazala kako bi poštovala odluke suda da je na vlasti

Krokodilske suze Marinike Tepić: "Brani" Danijelu Štajnfeld da bi se politički obračunala sa Lečićem
lečić tepić 1 - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Profimedia

Glumac Branislav Lečić, protiv koga je koleginica Danijela Štajnfeld podnela prijavu za silovanje, oslobođen je ovih optužbi, ali to ne smeta njegovim političkim protivnicima da ga i dalje javno optužuju, te pružaju podršku glumici kako bi nekadašnjeg "demokratskog" partnera izložili osudi.

Nekadašnji ministar za kulturu u vladi Zorana Đinđića, bio je predvodnik frakcije Demokratske stranke koja je 2020. pokušala da smeni trenutno rukovodstvo na čelu sa Zoranom Lutovcem, te da on preuzme rukovođenje strankom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je, međutim, u februaru ove godine zahtev Branislava Lečića da bude na čelu Demokratske stranke, što on ocenjuje kao političku odluku, dok Lutovac koji je i dalje na čelu DS smatra da je time ta stranka očuvana.

Nakon ove odluke Ministarstva, Lečić sa nekolicinom bivših članova DS-a, osnovao pokret Demokrate Srbije. 

U međuvremenu, našao se na stubu srama, kada je Danijela Štajnfeld iznela protiv njega opužbe za silovanje. Istraga nije utvrdila činjenice koje bi potkrepile ovu sumnju i istraga je obustavljena, a Lečić se smatra nevinim.

Nakon što je odbačena prijava protiv njega, on je izneo javno sumnju da je zapravo napadan iz političkih razloga, da je ta prijava imala za cilj da on bude sklonjen sa političke scene, te da su „Šolakovi tabloidi bili plaćeni da ga ukone“.

Glumac je rekao da je svestan da politički smeta mnogima, pa i Draganu Đilasu.

Tome u prilog ide i najnoviji komentar Đilasove uzdanice Marinike Tepić, koja javno na Tviteru podržava Danijelu Štajnfeld, optužujući Lečića za silovanje, uprkos sudskoj odluci. Ovime je Tepićeva pokazala, kada bi bila na vlasti, koliko bi poštovala sudske odluke. Ova poruka bez sumnje pokazuje i da napadi na Lečića, ali i podrška Danijeli Štajnfeld jesu politizacija celog slučaja. 

Twitter printscreen
 

 

To pokazuju i brojni komentari na ovaj tvit.

"Dajte gospođo, morate da zaboravite lične animozitete i prema gospodinu i prema medijima. Neprimereno je da vi koji pretendujete da vodite zemlju, stajete na bilo čiju stranu, za vas svi moraju biti jednaki. A naročito je bahato osuđivati nekoga bez pravosnažne sudske presude", samo je jedan od njih.

Drugi Marinikin pratilac poručuje da niko nije kriv dok se na sudu ne dokaže. 

"Niko od nas nije bio prisutan navodnom događaju. Razvlačenje i UNAPRED osuda u medijima su silovanje. Šta ako se dokaže da je ženska osoba lagala? Da li ćete se onda istom energijom  boriti se da vrati ugled optuženom?"

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike