Vučić o demografskim merama: "Sve što radimo – radimo za našu decu, za budućnost Srbije" (VIDEO)

24.11.2021

19:14

0

"Najvažnija mera o kojoj razgovaramo, to su stanovi i ogromna pomoć učešće koja će država da nepovratno da za mlade parove"

Vučić o demografskim merama: "Sve što radimo – radimo za našu decu, za budućnost Srbije" (VIDEO)
aleksandar vučić (3) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

U susret demografskim merama Republike Srbije, koje bi trebalo da pomognu u porastu nataliteta i kvaliteta života najmlađih, oglasio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je na Instagram nalogu "avucic" objavio video sa najavljenim merama, uz poruku: Sve što radimo – radimo za našu decu, za budućnost Srbije.

 

 

- Od 1. januara svako prvorođeno dete umesto dosadašnjih 100.000 dinara, odmah ćemo uplaćivati 300.000, to je prva mera. Svi u Srbiji primiće više od 4.000 evra za prvorođeno dete. Radimo i na tim merama i za drugo dete. Za studente odmah donosimo meru da ukoliko devojka ili žena zatrudni i rodi dete, za nju ne važe ispitni rokovi, kao i za muškarca. Mislimo da je to veoma važna mera, jer ćemo time napraviti atmosferu za mlade ljude da znaju da nisu uništili ničim svoju karijeru time što žele da imaju dete i da ostvare svoje roditeljske snove i svoje roditeljske potrebe. Najvažnija mera o kojoj razgovaramo, to su stanovi i ogromna pomoć učešće koja će država da nepovratno da za mlade parove - deo je poruke koju je objavio predsednik Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike