PONOVO RADI ŽUTI CIRKUS: Đilas u Novom Sadu, promoviše politiku zasnovanu na mržnji, misli da narod ima slabo pamćenje

21.11.2021

11:36

0

Odgovorno vođenje politike Srpske napredne stranke, konkretni rezultati i jasna vizija razvoja našeg grada koju ima gradonačelnik Vučević predstavljaju legat i zaostavštinu po čemu će svakako ostati upamćen u istoriji

PONOVO RADI ŽUTI CIRKUS: Đilas u Novom Sadu, promoviše politiku zasnovanu na mržnji, misli da narod ima slabo pamćenje
Gojko Palalić - Copyright NS Uživo

Piše: Gojko Palalić, master inženjer zaštite životme sredine i saradnikk Centra za društvenu stabilinost

Posle Bore Novakovića, najgoreg gradonačelnika u istoriji Novog Sada, nedavno smo  u našem gradu mogli da vidimo i najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda – Dragana Đilasa, a u narednom periodu verovatno možemo očekivati i cirkuski nastup  najgoreg gradonačelnika u istoriji Šapca – Nebojše Zelenovića.
 

Za tajkunski posao politički program nije potreban 

 Predstavnici bivšeg žutog tajkunskog režima na čelu sa Draganom Đilasom po gradovima širom Srbije promovišu njihovu ,,politiku“ koja se zasniva samo na mržnji prema jednom čoveku, mržnji prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. odluka da li će izaći na izbore svakako da ne zavisi od njih, nego od stranih ambasada, jer svako ko želi ozbiljno da se bavi politikom ima jedan cilj – da dođe na vlast kako bi sproveo svoj politički program. Međutim, svesni smo toga da se Dragan Đilas – gazda ,,Multikoma“ danas bavi isključivo privatnim biznisom, kao što je to radio i pre 2012. godine, jer nakon pljačkaških privatizacija fabrika po Srbiji, žuti tajkun želi da nastavi započeto, a za to mu svakako nije potreban  politički program.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

Žuti tajkuni iz Demokratske stranke koji su pre 2012. godine zatvarali fabrike širom Srbije i doveli do toga da smo imali visoke stope nezaposlenosti, misle da narod ima slabo pamćenje i da će nove žute kombi stranke poput ,,Stranke slobode i pravde“ i primera radi ,,Narodne stranke“ doprineti zaboravu kada je u pitanje njihovo neodgovorno vođenje politike i pljačkanje građana.

Vrtići se plaćali skoro 10.000 dinara

 Danas smo u našem gradu mogli da vidimo cirkuski performans najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda, za čije vreme su vrtići građeni bez vodovodne i kanalizacione mreže i bez prateće infrastrukture, kao što je to bio slučaj sa vrtićem ,,Oblačak“ na Zvezdari. Međutim, ono što posebno ,,krasi“ period vladavine žutog tajkunskog gradonačelnika i ono što je ostalo upamćeno kada su u pitanju vrtići je pljačkanje roditelja koji su boravak mališana u tim istim vrtićima zahvaljujući ,,kradonačelniku Đilasu“ plaćali 9.500 dinara, dok je danas cena boravka mališana u beogradskim vrtićima 5.600 dinara.

Konkretni rezultati aktuelnog gradonačelnika Novog Sada 

 Dok Dragan Đilas danas promoviše svoje rezultate pljačkanja građana Beograda i period vladavine žutog režima u Novom Sadu, sa druge strane mogli smo videti da najbolji gradonačelnik u istoriji našeg grada – Miloš Vučević pokazuje konkretne rezultate rada, jer danas je otvoren novi vrtić na Klisi, u koji je uloženo 400 miliona dinara. Isti iznos je Dragan Đilas dok je bio gradonačelnik Beograda ostao dužan porodiljama na ime neisplaćenih naknada, pa zato nije ni razmišljao o gradnji novih vrtića. A svakako da kada govorimo o Novom Sadu, možemo se pohvaliti i izgradnjom novih vrtića u Veterniku, Sajlovu i Adicama.

Naš grad danas u potpunosti finansira boravak 17.000 mališana u vrtićima PU ,,Radosno detinjstvo“, a subvencioniše i boravak za 3.400 mališana u privatnim vrtićima. Takođe, grad Novi Sad nagrađuje i svaku rođenu bebu, a ove godine je doneta odluka da se povećaju izdvajanja za sve prvorođene bebe sa 35.000 na 50.000 dinara, izdvajanja za rođenje trojki su povećana sa 150.000 na 200.000 dinara. Prva beba rođena 1. januara dobija novogodišnji poklon od 200.000 dinara, a ostale bebe rođene na taj dan dobijaju 50.000 dinara, dok bebe rođene 1. februara na Dan grada dobijaju takođe poklon u iznosu od 200.000 dinara.

 Ulaganje u budućnost najbolja investicija

Odgovorno vođenje politike Srpske napredne stranke, konkretni rezultati i jasna vizija razvoja našeg grada koju ima gradonačelnik Vučević predstavljaju legat i zaostavštinu po čemu će svakako ostati upamćen u istoriji. Iz ovoga možemo da zaključimo da se Miloš Vučević zaista vodi time da ,,Nema bolje investicije od ulaganja u decu, u budućnost“, kako je to danas i izjavio prilikom otvaranja vrtića na Klisi. Sa druge strane cirkuzantima poput Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Borka Stefanovića, koji su danas posetili Novi Sad, mesto je u cirkusu, a ne na političkoj sceni.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NSuživo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike