Vučić: Najviše neistina o Srbiji čuje se upravo odavde

11.11.2021

11:36

0

Kaže da će država moliti i ljude iz dijaspore da se vraćaju, jer oni znače za naš napredak, da Srbija napreduje, radi, ali da moramo, kaže, sebe da poštujemo.

Vučić: Najviše neistina o Srbiji čuje se upravo odavde
Tan2021-11-11_11141863_0 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne razume one koji svom narodu pripisuju fašizam, uz primebdu da se najviše neistina o svojoj zemlji čuje upravo odavde.

Na pitanje “kakav treba biti čovek i sa kojim ciljem da srpskom narodu pripisuje fašizam”, budući na sva stradanja Srba u ratovima u 20.veku, Vučić je rekao da svakodnevno čuje i čita laži u domaćin i regionalnim medijima o Srbiji.

-Da li ste videli kako su lagali da je Vulin položio cvet ispred murala (Ratku Mladiću)? Nema šta nisu spremni da slažu, u domaćim i u regionlanim medijima. A cvet je ostavio stariji bracnci par u prolazu. Ali, kad ljudi vole da lažu, to nema više nikakvog smisla -rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Dodao je da je on pre 10 dana bio neko ko je šutirao zarobljenike u mestu u kojem nikada nije bio, a kada su oni koji su to objavili shvatili da su se prevarili, jer on nije u politici od 1991.već od 1993.godine - ništa se nije desilo.

-Koga briga, lagali smo dva dana, idemo sa novom laži… Tako je i sa ovim. Prvo su rekli da policija štiti zidove, a policija štitila njih da ne dobiju batine, i privela nekoliko mladciha koji su želeli obračun sa njima. Policija se sklonila posle, prekrečili su mural, jedni, drugi, to više nema veze sa policijom- rekao je predsednik Srbije.

Osvrnuo se u tom smislu i na primedbe nekoliko evroparlamentaraca Srbiji, ukazujući da o tome priča Tonino Picula iz Hrvatske - koja ima na desetine murala osuđenih ratnih zločinaca po celoj zemlji, kao i ulice koje nose ime Mila Budaka, nacističkog zločinca, što samo država može da odluči.

Kako kaže, imaju u Hrvatskoj i spomenike Miru Barišiću, prvosnažno osuđenom teroristi, ubici jugoslovenskog diplomate, i to je, članica EU, koja, dodaje, nama “soli pamet” oko nečega u šta se država ne meša, osim što sprečava da dođe do tuče.

-Takvi su to lažovi, sve je zasnovano na lažima. I misle da će neko da se uplaši. Bolje da me nema, nego da budem ponizni potrčko Picule, Viole fon Kramon, koji nemaju drugi posao nego da mrze Srbiju i da lažu svakog dana -rekao je Vučić.

Primetio je i da će se najviše neistina o svojoj zemlji čuti -upravo odavde.

-Kako neki ne mogu da prežive što radimo projekte, što će Srbija da ima struju za sebe, cenu gasa, nove puteve, pruge, novi Klinički centar u Beogradu…Danas Srbija otvara najmodernije fabrike, a ranije smo sve zatvarali- rekao je Vučić.

Dodao je da će država moliti i ljude iz dijaspore da se vraćaju, jer oni znače za naš napredak, da Srbija napreduje, radi, ali da moramo, kaže, sebe da poštujemo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike