Istraživanje sprovedeno - zaključak je jasan: Kurtijeva samozvana vlada ne odgovara građanima!

17.11.2021

13:11

0

Uz nedavni neuspeh na izborima, mnogi se slažu oko konstatacije da je njegovo vreme prošlo

Istraživanje sprovedeno - zaključak je jasan: Kurtijeva samozvana vlada ne odgovara građanima!
Aljbin Kurti Youtube printscreen KlanKosova - Copyright Youtube printscreen KlanKosova

Prema anketi koju je u septembru sproveo Institut za demokratiju za razvoj (D4D), građani nisu zadovoljni Kurtijevom vladom, prenosi Gazeta ekspres.

Prema istraživanjima, oko 38 odsto ispitanika je rad Vlade ocenilo kao veoma loš, dok je 32,3 odsto reklo da je zadovoljno sa radom tzv. kosovske vlade.

Prema merenjima Instituta za demokratiju za razvoj 52,1 odsto zaposlenih u javnom sektoru, i 38,1 odsto iz privatnog sektora smatraju da Vlada jako loše radi svoj posao.

Youtube printscreen
 

- Pokret Samoopredeljenje ostvario je veliku pobedu na opštim izborima 14. februara, osvojivši 50,3 odsto glasova. To je bio prvi put od 2008. godine da je politička partija prešla polovinu glasova i da je mogla da formira vladu bez koalicionih partnera. Institut Demokratija za razvoj (D4D) sproveo je istraživanje u septembru kako bi razumeo stavove građana u prvih šest meseci Kurtijeve vlade.

Ovu infografiku izradio je D4D institut u okviru projekta "Sekundarni put evropeizacije: partnerski pristup“, koji podržavaju Fondacije za otvoreno društvo, navodi se u saopštenju D4D.

Podsetimo, stranka Aljbina Kurtija Samoopredeljenje je odnelo pobedu u Gnjilanu, Kamenici, Podujevu i Štimlju, a u drugom krugu nedavno održanih lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, kandidati te stranke poraženi su u osam opština.

Kurtijeva stranka je, prema podacima na zvaničnom sajtu CIK, izgubila u Prištini, Prizrenu, Đakovici, Kačaniku, Orahovcu, Vitini, Kosovu Polju i Obiliću.

U prvom krugu izbora Samoopredeljenje nije dobilo ni u jednoj opštini, od 17 u koliko je glasanja za gradonačelnika završeno već 17. oktobra.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike