Oglasio se MUP nakon večerašnjih dešavanja u Beogradu: Privedeno 6 osoba posle tenzija zbog murala Ratka Mladića na Vračaru (VIDEO)

09.11.2021

22:00

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su danas šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvoljenog javnog okupljanja

Oglasio se MUP nakon večerašnjih dešavanja u Beogradu: Privedeno 6 osoba posle tenzija zbog murala Ratka Mladića  na Vračaru (VIDEO)
viber_image_2021-11-09_21-26-16-982 - Copyright 24sedam

Grupa NVO aktivista, predstavnika opozicionih politickih stranaka,te građana, koji su se okupili večeras protestujući na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića kraj murala Ratku Mladić, razišla se oko 22 časa.


Oni su se okupili večeras oko 19 časova ispred Doma sindikata u znak podrške aktivistkinji Aidi Ćorović koja je ranije danas privedena nakon što je jajima gađala mural, a potom puštena iz policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom večerašnjih dešavanja u centru Beograda, gde je došlo do protesta i kontraporotesta zbog murala generalu Ratku Mladiću. 


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su danas svojim postupanjem, striktno poštujući zakon, očuvali javni red i mir u prestonici ne dozvolivši da dođe do ugrožavanja bezbednosti građana i njihove imovine, navodi se u saopštenju MUP-a.

Njih je večeras obišao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ne štite mural već štite javni red i mir od svih koji žele da ga ugroze, bez obzira na to da li se zalažu za uklanjanje murala ili se tome protive. Policija neće dozvoliti da se ugroze bezbednost građana i imovine, istakli su iz MUP-a.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su danas šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvoljenog javnog okupljanja, a povodom uklanjanja murala Ratka Mladića  na Vračaru. 

Privedeni su J.A., A.Ć. i još jedno lice, koje su dale podršku Inicijativi mladih za ljudska prava, kao i navijači Partizana D.K., L.M. kod kojih su pretresom pronađeni nož i dva biber spreja, i Đ.P.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih lica biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.K. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike