Ministar Vulin jasno poručio: "Učinićemo sve da očuvamo mir, nemamo dečje glave za bacanje"

08.11.2021

16:31

0

Autor: 24sedam

"Spremni smo, šta god da se desi"

Ministar Vulin jasno poručio: "Učinićemo sve da očuvamo mir, nemamo dečje glave za bacanje"
Copyright mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući u emisiji "Fokus" na TV B92, govorio je o zauzimanju trafostanice Valač od strane Prištine.

- Danas je iznad Valača kružio helikopter. Tu nema šta da traži, osim ako se nešto ne planira - rekao je on, i dodao da ćemo biti spremni, šta god da se desi.

- Zabrinut sam. Kurti je kukavica i devastiran porazom na lokalnim izborima. On misli da su ga Šiptari kaznili zato što nije dovoljno ratoboran. Ne razume da ni oni ne žele da se srpske i šiptarske glave kotrljaju ulicom - naglasio je Vulin, i dodao da građani uvek mogu da računaju na MUP.

Prokomentarisao je i ruske dobrovoljce i njihovo slanje na KiM.

- Nama ne trebaju ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo - jasan je bio ministar.

- Šiptari nikada nisu dobili rat protiv Srbije i zato im treba NATO. Učinićemo sve da očuvamo mir. Nemamo dečje glave za bacanje - dodao je on.

Rekao je da i Đilas, i Jeremić, i Kurti rade iste stvari.

- Kurtiju je lakše. A kad vam Srbi tako nešto kažu, onda se zapitate - izjasnio se Vulin, a na pitanje o Đilasu i njegovoj tvrdnji da kriminalci na severu KiM učestvuju na izborima, ministar je rekao da se svoja zemlja ne pljuje i ne vređa.

- Ne ideš da pljuješ predsednika Srbije koji ima veću podršku nego što ćeš ti ikada imati. Takvi se preziru, pljuju i odbace. Pun je Hag takvih - poručio je Vulin, i dodao da je kriminal daleko zastupljeniji na jugu KiM nego na severu.

- Srbi na severu i jugu KiM su čestiti ljudi. Da nije Srbije i njene pomoći ne bi imali hleba da jedu. Jesu li oni kriminalci? Što preživljavaju od Srbije? Pa gde su im te pare od kriminala? - zapitao se Aleksandar Vulin.

Na pitanje šta Đilas očekuje od Eskobara, ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuje da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, a onda da se ide na izbore.

- Traže i zahtevaju da uvede sankcije Vučiću i da mu se zabrani da se bavi politikom - ponovio je Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike