Vučić od danas na Samitu u Glazgovu : Predsednika očekuje niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima

31.10.2021

12:38

0

Vučić će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada

Vučić od danas na Samitu u Glazgovu : Predsednika očekuje niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima
aleksandar vucic (1) - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas do 2. novembra boraviće u Glazgovu, gde će učestvovati na Samitu lidera o klimatskim promenama - COP26.


Predsednik Vučić će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada, a prisustvovaće i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju presednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Samit UN o klimatskim promenama u Glazgovu danas je zvanično otvoren.

U naredne dve nedelje vodiće se intenzivni diplomatski pregovori predstavnika 200 zemalja o tome kako da se izbore sa zajedničkim izazovom globalnog zagrevanja.

Zvaničnici će se baviti nizom proceduralnih pitanja pre nego što se lideri iz celog sveta okupe sutra u najvećem gradu Škotske da objasne kako se bore za smanjenje emisije štetnih gasova koji stvaraju efekat staklene bašte i predlože kako da se smanje posledice klimatskih promena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike