Vučić o epidemiološkoj situaciji u Srbiji: Slušajte lekare! O pooštravanju mera odlučuje Krizni štab

30.10.2021

19:53

0

Autor: 24sedam

Nabavili smo i lek koji košta 400 dolara jer hoćemo da spasimo ljude i imaćemo ga prvi posle Amerikanaca

Vučić o epidemiološkoj situaciji u Srbiji: Slušajte lekare! O pooštravanju mera odlučuje Krizni štab
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/B92

Predsednik Vučić  govorio je večeras i o epidemiološkoj situaciji u Srbiji podsećajući da su na početku epidemije korona virusa uvedene najstrože mere.

- Mene su smatrali krivim jer nisu mogli da prošetaju, iako smo im tako spasili živote. A onda su izveli ljude na ulicu, pa u skupštinu, gađali ogradama policajce. Za samo četiri meseca izgradili smo tri velelepne bolnice u Novom Sadu, Beogradu i Kruševcu. Onda je došlo pitanje vakcina. Uradili smo sve da dobijemo vakcine iz KOVAKS programa. Uspeli smo da obezbedimo sve vakcine, uskoro ćemo imati i Modernu. Verujem da ćemo za sedam-osam meseci proizvoditi ovde vakcine. Šta smo još mogli da uradimo? - pitao je i dodao:

- Govorili su sve protiv tih lekara koji su profesionalno obavljali svoj posao. Ti ljudi ne dobijaju dodatni novac, oni su najbolji koje imamo. Šta tu zamerate državi? Hoćete ja da pričam koji lek da se koristi. Slušajte lekare. Poštujem ja veterinare, ali njih zovete kad vam je kuče bolesno. Slušajte epidemiologe - podvlači Vučić.

On je dodao i da će se u sredu vakcinisati trećom dozom vakcine protiv korona virusa, jer kako je rekao već četiri dana ne stiže to da uradi zbog obaveza i puta u Glazgov.


- U sredu ću primiti treću dozu.Takođe, nabavili smo i lek koji košta 400 dolara jer hoćemo da spasimo ljude i imaćemo ga prvi posle Amerikanaca, naglasio je Vučić, a oko pooštravanja mera kaže da će o tome odlučiti Krizni štab.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike