Vučić najavio dobre vesti: Povećanje plata od 1. januara, evo i koliko će rasti primanja

30.10.2021

19:22

0

Autor: 24sedam

Od ponedeljka kreće isplata 30 evra za više od 5,7 miliona ljudi

Vučić najavio dobre vesti: Povećanje plata od 1. januara, evo i koliko će rasti primanja
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/B92

- Stopa rasta od 7,5 odsto BDP-a zavisi i koliko ćemo imati povećane plate i penzije, šta je to što možemo da uradimo. To je rezultat svih nas svake godine. I zato sam zadovoljan zbog stope rasta koju ćemo da imamo, ali ukupno kombinovamo mislim da ćemo da budemo broj jedan u Evropi, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, posle 10 meseci stopa deficita je 98 milijardi dinara odnosno oko 800 miliona evra. Godinu javnog duga ćemo, dodaje završiti sa oko 58 odsto. Istovremeno raste i građevinarstvo i rudarstvo.

- Trebalo je da povećamo proizvodne rezultate u energetici, nismo što se toga tiče zadovoljni. Ali sa svim tim, bićemo najuspešnija zemlja, nadam se u Evropi.  kaže Vučić.

Postojalo je nekoliko izbora nakon razgovora sa MMF-om, a odlučeno je da se "ide sa daljim smanjivanjem deficita i javnog duga".

- Mi smo doneli odluku da minimalna zarada bude povećana za 9,4 odsto. Taj minimalac iznosiće 35.027 dinara. To je oko 115 odsto povećanje nominalno. Inflacija naša će, procena je, biti oko 3,5 odsto - objašnjava predsednik.

Kako dodaje, od ponedeljka kreće isplata 30 evra za više od 5,7 miliona ljudi. Još gotovo četiri miliona ljudi, dobiće taj novac u utorak i sredu.

- Od 1. januara sledi povećanje penzija. Kako stvari sada stoje, penzije ćemo uvećati za 5,5 odsto. Dakle, onaj ko ima 60.000 penziju imaće za 3.300 uvećanu penziju. Oni koji imaju 30.000 penziju, oni će imati 31.750 ukupno. Uz to ide dodatak od 20.000 dinara, a mi ćemo imati još pomoći i podrške za penzionere, rekao je predsednik gostujući na televiziji B92.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike