Novi napad Vjose Osmani na Srbiju i Rusiju!

30.10.2021

17:44

1

Osmani tvrdi i da Beograd zloupotrebljava dijalog

Novi napad Vjose Osmani na Srbiju i Rusiju!
Copyright Youtube printscreen

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovo je, u intervjuu za portugalski medij "DN", optužila Srbiju da vodi "agresivnu kampanju protiv Kosova" na međunarodnom planu.

Osmani tvrdi i da Beograd zloupotrebljava dijalog tako što, kako kaže, dezinformiše neke zemlje, posebno one koje su geografski udaljene, govoreći da se dijalog fokusira na status KiM.

Optužuje Srbiju i da je "destabilizujućim namerama" prema Prištini, ali i BiH, Crnoj Gori i drugima u regionu dovela do razvoja složene situacije, prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

- Uprkos napadima na nas i namerama da se destabilizuje naša zemlja, Kosovo je uvek bilo miran i konstruktivan sused. Uvek pružamo ruku prijateljstva i saradnje, čak i s obzirom na to da se Srbija, ne samo da nije izvinila, nego nije ni obezbedila pravdu žrtvama koje je izazvala u bivšoj Jugoslaviji za vreme Miloševićevog režima, a posebno na Kosovu, tvrdi Osmani.

Uz to je Srbiju optužila da je sprovela niz destabilizujućih inicijativa, uz pomoć Rusije, održavajući, kako je rekla, živim tenzije i sukobe i ostavljajući region u potpunosti van evropskih integracija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KOSOVO ONLINE

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike