Novi podmukli plan: Kurti lobira za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova

29.10.2021

15:08

0

Kurti je zahvalio Saudijskoj Arabiji na podršci tokom glasanja u međunarodnim organizacijama u kojima tzv. Kosovo teži da bude član

Novi podmukli plan: Kurti lobira za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova
Copyright Youtube printscreen

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti je u razgovoru sa ministrom za verska pitanja Saudijske Arabije Abdulatifom Al Šeikom rekao da bi pozdravio lobiranje Saudijske Arabije, kao uticajne države, za priznanje tzv. Kosova od nekih većinski muslimanskih zemalja i zahvalio je na pomoći te zemlje tzv. Kosovu.

Kurti je zahvalio Saudijskoj Arabiji na podršci tokom glasanja u međunarodnim organizacijama u kojima tzv. Kosovo teži da bude član.

Aljbin Kurti je izrazio spremnost za nastavak dobrih odnosa Kosova i Saudijske Arabije i naglasio potrebu za ulaganjima, a kao oblasti u kojima bi Saudijska Arabija mogla da investira, naveo je bankarstvo i finansije, zdravstvo, turizam i trgovinu. 

Kako je saopšteno, Kurti je sagovorniku preneo da su institucionalna stabilnost, dobro upravljanje pandemijom kovid-19 i ekonomski rast povećali poverenje u institucije i optimizam za budućnost. 

Ministar Abdulatif Al Šeik je rekao da Kosovo i njegovi građani uživaju veliku podršku i simpatije saudijske države i naroda. 

- Podrška i saradnja neće izostati ni u budućnosti - rekao je ministar Al Šeik.

Zahvalio je Kurtiju na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog političke stabilnosti, dostignuća i mira i prosperiteta koje je primetio na tzv. Kosovu. Govoreći o verskom ekstremizmu, ministar za verska pitanja Saudijske Arabije rekao je da je zloupotreba vere za političke i klasne ratove od terorističkih grupa nanela mnogo patnje njegovoj zemlji i mnogim zemljama u svetu. 

Istakao je neophodnost iskorenjivanja verskog ekstremizma i promovisanja umerenog islama koji je u suštini harmonija i razumevanje među ljudima. 

Kako se navodi u saooštenju posle sastanka, kome je prisustvovao i poglavar Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava, saudijski ministar je izrazio zadovoljstvo što na Kosovu vladaju mir i verska tolerancija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovoonline

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike