Ana Brnabić čestitala Srpskoj listi: Vaša politika i vaša snaga su putokaz svima nama kako se bori za svoju zemlju

18.10.2021

07:01

0

Autor: I. P.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Srpskoj listi pobedu na juče održanim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u svih deset opština sa srpskom većinom

Ana Brnabić čestitala Srpskoj listi: Vaša politika i vaša snaga su putokaz svima nama kako se bori za svoju zemlju
ana brnabic (2) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji još jednom je pokazao šta znače jedinstvo, sloga, vera i hrabrost. Uprkos svim pritiscima i napadima kojima su izloženi svakodnevno, ostali su dosledni politici mira. Demokratska i pametna politika je pobedila. Srpskoj listi i celom našem narodu na Kosovu i Metohiji čestitam na dostojanstvu, hrabrosti i upornosti. Vaša politika i vaša snaga su putokaz svima nama kako se bori za svoju zemlju - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike