U prvom krugu izabrano 19 gradonačelnika na KiM: Poraz Samoopredeljenja

18.10.2021

05:34

0

Autor: J. S. J.

U opštinama u kojima neće biti održan drugi krug izbora za gradonačelnika najviše glasova od albanskih stranaka dobila je Demokratska partija Kosova (DPK)

U prvom krugu izabrano 19 gradonačelnika na KiM: Poraz Samoopredeljenja
Tan2021-10-16_131441953_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Prema dosadašnjim rezultatima objavljenim na sajtu Centralne izborne komisije, u 19 opština na Kosovu i Metohiji gradonačelnik je izabran već u prvom krugu, od toga u devet od 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom, a ni u jednoj od opština nije pobedio kandidat Samoopredeljenja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Krutija, piše Gazeta Ekspres. 

 
Prema tim rezultatima, pitanje gradonačelnika rešeno je u opštinama Dečani, Kačanik, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Peć, Srbica, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Zubin Potok, Zvečan, Hani i Elezit, Ranilug, Parteš i Severna Mitrovica. 
 
U opštinama u kojima neće biti održan drugi krug izbora za gradonačelnika najviše glasova od albanskih stranaka dobila je Demokratska partija Kosova (DPK), koja je prva u Uroševcu, Južnoj Mitrovici, Srbici, Kačaniku i Hani i Elezitu. 
 
Demokratski savez Kosova (DSK) će u prvom krugu pobediti u Peći i Lipljanu, a Alijansa za budućnost Kosova u Dečanima i Suvoj Reci. 
 

Petković čestitao Srpskoj listi ubedljivu pobedu 
 

Petar Petković/B.P./ATAImages
 

 

Srpska liste je ostvarila ubedljivu pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohijju Petar Petković čestitao je sinoć Srpskoj listi ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u pokrajini. 

 
On je na svom Fejsbuk nalogu istakao da je to "pobeda našeg naroda, ali i pobeda politike koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić". 
 
-Opet smo pokazali i dokazali da kada nam je najteže i kada smo pod najvećim pritiscima, da smo tada i najjači! Ova podrška i poverenje nas obavezuju da radimo i gradimo još više", poručio je Petković. 
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike