Apsolutna pobeda Srpske napredne stranke, Glišić potvrdio: Imamo više glasova nego pre četiri godine

17.10.2021

18:15

0

Autor: M. P.

Na lokalnim izborima u Negotinu do 16.00 sati glasalo je 27,7 odsto

Apsolutna pobeda Srpske napredne stranke, Glišić potvrdio: Imamo više glasova nego pre četiri godine
Darko Glišić - Copyright Printscreen

U Negotinu i Mionici večeras u 20.00 časova završeni su lokalni izbori, a prema prvim rezultatima Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu sa preko 70 odsto glasova.

Darko Glišić predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke uključio se večeras telefonskim putem u emisiju "Hit tvit" na TV Pink gde je saopštio konačne rezultate lokalnih izbora u Negotinu i Mionici.

- Evo i u Mionici i u Negotinu imamo konačne rezultate. Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu. Na izlaznost od preko 70 posto, SNS je osvojila 71,44 posto, Zdrava Srbija 0,95, Slogbodni građani 5,53, Zeleni Srbije 2,03, Nada za Mionicu 4,82, SPS i SRS 10,89. Lista Aleksandar Vučić za našu decu osvojila je 6,5 posto više nego na izborima pre 4 godine. U Apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre 4 godine - rekao je Glišić.

On je zatim saopštio i konačne rezultate iz Negotina.

- Što se tiče Negotina, SNS 75,44 posto, što je za 4,4 posto bolji rezultat nego pre 4 godine. SRS 1,57, Zdrava Srbija 1,24, Zeleni Srbije 3,4 posto. 

U Negotinu su građani birali između šest izbornih lista, a čiji su se kandidati borili za 45 mesta u lokalnoj skupštini.

U Mionici se biralo između 39 odbornika sa sedam izbornih lista.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Mioničanima što su u velikom broju izašli na izbore i što su još jednom potvrdili da imaju ogromno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

- Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Srpska napredna stranka su stub Srbije, stub uspešne i bogate Mionice. Građani Mionice znaju da samo SNS ima snagu da nastavi sa politikom progresa, politikom razvoja. Da gradi puteve, mostove, pruge. Otvara fabrike. Obezbeđuje nova radna mesta. Gradi bolju i sigurnu budućnost. I zato je pobeda liste "Aleksandar Vučić - za decu Mionice" bila ubedljiva, ubedljivija nego ikad, A mi već sutra nastavljamo da razvijamo uspešnu i bogatu Mionicu - rekao je Janković.

On je podsetio da Mionica samo ove godine, zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, investira preko 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela, varoši Mionica i Banje Vrujci.

- Asfaltirali smo više od 50 kilometara puteva. Gradimo više od 19 kilometara kanalizacije i dva prečistača otpadnih voda. Rekonstruišemo škole, gradimo Kuću Kolubarske bitke. Gradimo novi park uz reku Ribnicu i rekonstruišemo park u centru Mionice. Gradimo novu industrijsku zonu, planiramo otvaranje novih fabrika i proširenje postojećih. I to je samo deo projekata koje radimo. Pred nama su novi projekti, i zato su Mioničani dali ogromnu podršku Srpskoj naprednoj stranci - rekao je Janković.

Podsećamo, danas su održani i izbori na Kosovu i Metohiji, na kojima je Srpska lista odnela ubedljivu pobedu u Severnoj Mitrovici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike