Lukić se dobro držao u Hagu, primorali su ga da prihvati uslove: Šešelj za 24sedam o puštanju policijskog generala na uslovni otpust

12.10.2021

11:10

0

Autor: M. I.

Pouzdano znam da je bio lošeg zdravstvenog stanja, pa je možda i to uticalo na njegovu odluku, rekao je Šešelj

Lukić se dobro držao u Hagu, primorali su ga da prihvati uslove: Šešelj za 24sedam o puštanju policijskog generala na uslovni otpust
lukic seselj - Copyright AP Photo/Peter Dejong ATAImages

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj oglasio se povodom puštanja policijskog generala Sretena Lukića na uslovni otpust i uslova koje mu je Tribunal postavio do isteka kazne.

Šešelj je za 24sedam rekao da Hag ima pravo da postavlja uslove osuđeniku na uslovnom otpustu, ali da taj sud nema nikakav legitimitet.

Profimedia
 

- Oni "imaju pravo" da rade sve što im padne na pamet. Za njih zakon ne postoji – rekao je on.

Predsednik SRS smatra da je Lukić verovatno doveden u situaciju da mora da prihvati nametnute uslove.

- Pouzdano znam da je bio lošeg zdravstvenog stanja, pa je možda i to uticalo na njegovu odluku da prihvati njihove uslove. Moram da istaknem da se on nije loše držao u toku procesa i nije svedočio ni protiv koga – kazao je Šešelj.

On se prisetio i procesa protiv njega u Hagu i istakao da nije želeo da prihvati bilo kakve uslove koje je Tribunal pokušao da mu nametne.

- Oni su pokušali da mi daju uslove, ali ja sam sve kategorički odbijao. Ja bih pre ostao još 100 godina da robijam, nego što bih bilo šta od toga prihvatio – rekao je Šešelj.

Podsetimo, Sreten Lukić, koji je 9. oktobra stigao u Srbiju iz haškog zatvora, nalazi se na uslovnom otpustu uz niz strogih mera koje ne sme da prekrši. Između ostalog, Tribunal mu je zabranio komunikaciju s medijima i odlazak na teritoriju Kosova i Metohije. Pored toga, on je dužan da Tribunalu prijavi u roku od 14 dana svaku promenu adrese stanovanja, a zabranjena mu je i kupovina, posedovanje i korišćenje bilo kakvog oružja za koje je potrebna dozvola. Lukić se pravila mora pridržavati sve do 7. januara 2026. godine, kada mu ističe puna kazna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike