Stefanović sazvao konferenciju za medije, pa pobegao od novinara

09.10.2021

10:14

0

Autor: 24sedam

Nebojša Stefanović nije smeo da se suoči sa medijima i odgovori na pitanja

Stefanović sazvao konferenciju za medije, pa pobegao od novinara
stefanovic_harcenko_26092021_0077 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sazvao je konferenciju za medije, a onda pred novinarima pobegao glavom bez obzira da ne bi morao da odgovori ni na jedno pitanje.

Konferencija je održana u Domu vojske, a novinari su se čudili što će im se ministar obratiti u maloj sali. Kako se ispostavilo, to je bio deo Stefanovićevog scenarija.

Naime, on je mikrofon postavio bukvalno dva metra od ulaza i čim je završio obraćanje, tokom kog je sa papira čitao opravdanja da nije kriv ni za šta sa čim se dovodi u vezu poslednjih dana, krenuo ka vratima. Prethodno, poručio je da je spreman za poligraf.

Na kraju je ispalo da ne sme ni da se suoči sa medijima i odgovori na pitanja.

Na pitanje novinara zašto je 20 minuta svog govora izbegao da makar jednom rečju pomene aferu vezanu za prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da li je čitao transkripte prisluškivanih Vučićevih razgovora i kako komentariše da je baš u njegovom mandatu na mestu ministra unutrašnjih poslova Vučić prisluškivan čak 1.882 puta, on nije odgovorio.

Podsetimo, krajem aprila Stefanović je saslušan u tužilaštvu na predlog bivšeg funkcionera u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji se sumnjičio da je pomogao nedavno uhapšenom članu kriminalnog klana Veljka Belivuka, tako što mu je usred istrage vratio zaplenjeno vozilo, što je on negirao i dodao da je sve radio po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. 

Uhapšeni članovi grupe Veljka Belivuka, koji su u pritvoru od februara 2021. godine, predstavljeni su u saopštenjima policije kao jedna od najvećih kriminalnih grupa u Srbiji, a sumnjiče se za teška krivična dela, koja uključuju i ubistva, otmice i šverc droge. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike