Odmazda u MUP zbog inspektora Jovića: Veljini policajci ga hapsili i zavrtali mu ruke! To im nije oprostio

06.08.2021

18:50 >> 10:40

0

Autor: Julijana

Vukosav Jović kaže da su u progonu njegovog sina učestvovali Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović i Veljko Belivuk

Odmazda u MUP zbog inspektora Jovića: Veljini policajci ga hapsili i zavrtali mu ruke! To im nije oprostio
Copyright 24sedam/Ljiljana Keković

MUP Srbije pokreće istragu u svojim redovima protiv policajaca i funkcionera srpske policije koji su, kao podrška kriminalnoj grupi Veljka Balivuka, učestvovali u progonu inspektora UKP Dejana Jovića, lažno ga optuživši da je trgovao uticajem.

Ovo je za 24sedam potvrdio Dejanov otac Vukosav, koji je u sredu više od tri sata proveo u sedištu policije, gde mu je rečeno da će se sa ovom istragom ići do kraja.

Facebook/Dejan Jovic

Dejan je nakon toga mesecima praćen, a potom i uhapšen. Pojedini mediji, bliski tadašnjim strukturama u vrhu MUP Srbije, danima su ga provlačili kroz blato, tvrdeći da je bio krtica „škaljarskog“ klana.

24sedam/Instgram_dijanahrkalovic

– Pitao sam ljude na sastanku, kome je prisustovao i Veselin Milić, zašto su ćutali. Evidentno je da je moj sin žrtva mafije i da su u njegovom progonu čestvovali i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, ali i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Skrojili su krajnje smišljen plan da ga sklone iz policije, jer im je svojim istragam mrsio konce, a protiv njega sudu nisu ponudili nijedan dokaz – objašnjava Vukosav, uveren da je ključni momenat za progon bio kad je Dejan uhapsio Veljka Belivuka za ubistvo na šinama.

Vukosav Jović 24sedam/Ljiljana Keković

– On je Belivuka uhapsio na osnovu dokaza, ali je ona druga polovina negativnih policajaca, utvrdiće se po čijem nalogu, te dokaze uništila.

Dejan je sve to znao, ali je bio nemoćan, jer se on jedini konfrotirao sa Hrkalovićkom. Moram da kažem da su neke njegove kolege, posle nameštaljke Dejanu, i avanzovale – obašnjava otac pokojnog inspektora.

Vukosav Jović posetio Dejanov grob 24sedam/Ljiljana Keković

Ipak, kaže, njegov sin je sve to stoički podnosio, međutim, duboko ga je pogodio način na koji su hapsili, kako tvrdi, „Belivukovi policajci.“

Prilikom poslednjeg dolaska u Brus, pre nego će preminuti, Dejan je rekao ocu da kolegama to nikada neće oprostiti.

Nebojša Stefanović ATAImages/Antonio Ahel

– Sin mi je tada rekao: “Sve sam mogao da prihvatim, i lažnu prijavu, i praćenje, ali kako su me maltretirali oni policajci kad su me hapsili, to ne mogu da im oprostim. Mrcvarili su ga, fizički su ga mrcvarili, mučki udarali, zavrtali mu ruke.. To su radili policajci koje je Belivuk poslao. I onda Stefanović kaže da ništa nije znao, pokušava samog sebe da abolira. Ali moram da mu poručim, ostali su tragovi, ostale su njegove izajve u medijima koje je davao o Dejanu – kaže Vukosav, dodajući da ima utisak da za Dejanovu smrt nekoga grize savest.

Pročitajte još

Poručuje i državi i policiji da, što se njega tiče, u rehabilitaciji njegovog sina ne moraju ništa da urade jer će Dejan i mrtav „srediti stvar“.

– Moj sin će i mrtav biti lik za neku upotrebu, to budite sigurni – dodaje otac Dejana Jovića.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike