Kosovska policija demantuje da je oštetila vozila Srba

01.10.2021

12:24

0

Autor: J. S. J.

U saopštenju se dodaje da je kosovska policija izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i tvrdi da je dokazano da su takve informacije neistinite

Kosovska policija demantuje da je oštetila vozila Srba
jarinje rosu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kosovska policija demantovala je danas navode potpredsednika Srpske liste Igora Simića da su "takozvani specijalci" ROSU, prilikom smene na administrativnom prelazu Brnjak, namerno oštetili desetak parkiranih privatnih motornih vozila u vlasništvu Srba. 

 
Kosovska policija odbacila je navode Simića kao "tendenciozne i neistinite", prenosi "Koha ditore". 
 
Tvrdi da se policijske akcije preduzimaju u skladu sa kosovskim ustavom i važećim zakonima i poručuje da policija ne naseda na, kako se navodi, "stalne provokacije, dezinformacije i lažne vesti usmerene na određene političke ciljeve". 
 
U saopštenju se dodaje da je kosovska policija izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i tvrdi da je dokazano da su takve informacije neistinite. 
 
- Tako da su takva pisanja spekulacije, neodržive i politički orijentisane, kako bi se destabilizovala situacija i nanela šteta elitnim jedinicama kosovske policije - tvrdi se u saopštenju. 
 
Simić je prethodno objavio da su "takozvani specijalci" ROSU prilikom smene na administrativnom prelazu Brnjak sinoć oko 23.30 namerno oštetili desetak parkiranih privatnih automobila u vlasništvu Srba. 
 
- Očigledno da nisu mogli da sakriju razočaranje što naši građani nisu naseli na provokacije u prethodnih 11 dana i što je postignut sporazum koji uvažava interese našeg naroda - napisao je Simić na Fejsbuku, uz fotografije oštećenih automobila. 
 
Simić je naveo da se isto desilo i na Jarinju, kada su ogrebana i privatna vozila novinara. 
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike