Predstavnik Rusije pri EU upozorava: "Uvećana opasnost od sukoba na administrativnoj liniji"

28.09.2021

14:29

0

Situacija je tamo napeta i zaista, rizik od izbijanja sukoba uvek postoji, ali sada je, očigledno, uvećan, rekao je Čižov

Predstavnik Rusije pri EU upozorava: "Uvećana opasnost od sukoba na administrativnoj liniji"
jarinje rosu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Opasnost od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i Metohije uvek postoji, ali sada je povišena, upozorio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov

- Situacija je tamo napeta i zaista, rizik od izbijanja sukoba uvek postoji, ali sada je, očigledno, uvećan - rekao je Čižov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, nije čak stvar ni u konkretnom povodu, već je stvar složenija jer prištinske vlasti ne žele da ispune preuzete obaveze iz sporazuma koje su potpisali i aktuelna administracija i njeni prethodnici.

Čižov je naglasio da je EU bila svojevrsni garant ovog sporazuma i da su učinjeni različiti pokušaji da se situacija reši, kako od strane Unije tako i od drugih spoljnih učesnika.

- Ali do sada niko nije uspeo da promeni sadašnji, iskreno tvrdoglav i nimalo fleksibilan stav Prištine - zaključio je ruski diplomata.

Povodom situacije na severu Kosova i Metohije prethodno se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova i pozvalo NATO i EU da ubede Prištinu da povuče svoje specijalne snage sa severa KiM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike