Deseti dan na barikadama: Srbi u šatorima na Jarinju, kosovski specijalci se ne povlače

29.09.2021

05:40

0

Autor: J. S. J.

Srbi su, zbog lošeg vremena, uglavnom okupljeni u šatorima, a kažu da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rešenja

Deseti dan na barikadama: Srbi u šatorima na Jarinju, kosovski specijalci se ne povlače
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srbi sa Kosova i Metohije, koji su nezadovoljni rasporedivanjem specijalnih jedinica kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, protestuju deseti dan zaredom.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak pozicije su nepromenjene, putevi blokirani, a specijalne snage policije se ne povlače.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Kako prenosi RTS, Srbi su, zbog lošeg vremena, uglavnom okupljeni u šatorima, a kažu da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rešenja.

Inače, od juče je pojačano prisustvo Kfora.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Gradonačelnici četiri srpske opštine na KiM odbili su juče predlog komandanta KFOR-a da se albanski specijalci zamene vojnicima KFOR-a, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, jer bi time, kako navode, sever postao srpski geto.

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi, sastaće se danas u Briselu, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

Prethodno je Stano naglasio da će "prvi pozitivan korak" u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sutra s premijerkom Anom Brnabić, najavljeno je u Briselu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike