Brnabićeva i Godfri o saradnji i jačanju odnosa, epidemiji...

26.11.2020

16:51 >> 09:01

0

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o bilteralnoj saradnji

Brnabićeva i Godfri o saradnji i jačanju odnosa, epidemiji...
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o bilteralnoj saradnji i daljem jačanju odnosa posle američkih izbora i promene administracije u Vašingtonu, kao i o situaciji sa kovidom 19 i merama koje dve države preduzimaju u borbi sa epidemijom.

Brnabićeva je istakla da unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i dodala da je ovo opredeljenje jasno iskazano u programu nove vlade, kao i postavljanjem Marka Ðurića na mesto ambasadora u Vašingtonu.

Srbija je posvećena što sadržajnijoj saradnji sa SAD i kroz intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou, naglasila je Brnabićeva izrazivši nadu da će i u budućnosti dve države nastaviti saradanju na projektima i investicijama od obostranog interesa.

U tom kontekstu posebno je istakla dalje jačanje saradnje sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC).

Ambasador Godfri je izrazio punu podršku Srbiji u sprovođenju strateških planova i reformi na putu ka Evropskoj uniji, ocenivši da Srbija ima značajnu ulogu u očuvanju stabilnosti celog regiona.

Sagovornici su potvrdili spremnost da, uprkos posledicama koje će po ekonomiju ostaviti pandemija kovida 19, nastave da rade na jačanju i unapređenju ekonomske saradnje.

Brnabićeva je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći i podršci koju su pružile Srbiji u borbi protiv kovida 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike