Međustranački dijalog: Vučić razgovarao sa evroparlamentarcima

17.09.2021

10:47

0

Autor: Nikola A.

Međustranački dijalog: Vučić razgovarao sa evroparlamentarcima
Copyright Tanja Fajon, Emanuel Žofre, Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn, Aleksandar Vučić, Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa poslanicima Evropskog parlamenta i posrednicima u međustranačkom dijalogu, koji su ga obavestili o trenutnom stanju i rezultatima svog dosadašnjeg učinka.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Vučić je istakao da poštuje njihov težak rad i zalaganje i da zna da su, kao posrednici, morali da uvaže zahteve svih strana.

Pročitajte još:

On je posebno naglasio da je unapređenje izbornih uslova stalan proces u svim demokratskim uređenjima, te da su predstavnici svih relevantnih institucija države od početka bili spremni da čuju konstruktivne sugestije kako bi se na adekvatan način kreirala izborna atmosfera, saopštila je pres služba predsednika Republike.

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ nr

Sagovornici su istakli da je od velikog značaja da rezultati dijaloga budu primenjeni, te su izrazili posebnu spremnost da pomognu u predizbornom procesu kako bi ono što je dogovoreno bilo i sprovedeno.

Tanja Fajon, Tanjug/ Sava Radovanović

Vučić je izrazio uverenje da će predizborni proces biti u skladu sa najvišim demokratskim standardima, kao i sa opštom politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa jednom od najvažnijih procesa u funkcionisanju države.

Pročitajte još:

Emanuel Žofre, Tanjug/Sava Radovanović

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnju saradnju kao konstruktivnu i obavestili predsednika o budućim koracima.

Tanja Fajon, Emanuel Žofre, Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn, Aleksandar Vučić, Tanjug/ Sava Radovanović

Počela druga faza međustranackog dijaloga vlasti i opozici

U Palati Srbija danas je počela druga faza međustranačkog dijaloga između vlasti i opozicije uz učešće evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji.

Sastanku prisustvuju predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, kao i predstravnici vladajuće koalicije i opozicionih stranaka.

sastanak Ivice Dačića i predstavnika stranaka sa evroparlamentarcima, Tanjug/Strahinja Aćimović

Iz Srpske napredne stranke tu je Vladimir Orlić, a iz redova socijalista sastanku prisustvuju Ðorđe Milićević i Žarko Obradović.

Među učesnicima su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, poslanica SDPS Nataša Mihailović Vacić.

Međustranačkom dijaluu prosustvuju i lider Stranke slobvode i pravde Dragan Ðilas, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, lider Dveri Boško Obradović, potrpedesednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kao i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

sastanak Ivice Dačića i predstavnika stranaka sa evroparlamentarcima, Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranackom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom.

sastanak Ivice Dačića i predstavnika stranaka sa evroparlamentarcima, Tanjug/Strahinja Aćimović

U predlozima pojedinih stranaka evroposlanicima u koje je Tanjug imao uvid precizirano je koliko puta nedeljno i u kojim terminima opozicija treba da gostuje na javnim servisima, traži se poverenik za zaštitu zaposlenih u javnom sektoru, ali i preciziranje teksta koji su poslali evroparlamentarci.

Pročitajte još:

sastanak Ivice Dačića i predstavnika stranaka sa evroparlamentarcima, Tanjug/Strahinja Aćimović

Današnji razgovori će trajati do kasno popodne, a sutra se očekuje i konferencija za novinare predsednika Skupštine Srbije i evroposlanika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike