Situacija i dalje napeta: Najnovije informacije o stanju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak

21.09.2021

05:43

0

Autor: A. B.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare od ponedeljka ujutru je počela primena mera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze

Situacija i dalje napeta: Najnovije informacije o stanju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak
Administrativni prelaz Merdare - Copyright Printscreen/Kosovoonline

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno.

Kako navodi Tanjug, samo 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavić i Zubin Potok, nalaze se jedinice Rosu, naoružane dugim cevima i snajperima.

Tu su prenoćili i nezadovoljni građani sa severa Kosova i Metohije sa transparentima kojima podsećaju na neispunjene obaveze prištinskih vlasti.

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su ovde bile duge kolone vozila, sada je na prelazu dvadesetak kamiona koji čekaju normalizaciju saobraćaja kako bi mogli da nastave put.

Izveštač Tanjuga napominje i da su juče ovo područje nadletali helikopteri snaga KFOR-a, koje su ocenile da je situacija na terenu stabilna.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare od ponedeljka ujutru je počela primena mera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na KiM.

Pročitajte još:

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene “RKS” tablice koje koštaju pet evra i važe dva meseca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike