MUP: Postoje dokazi, Vučić i njegova porodica nelegalno prisluškivani

20.01.2021

13:16 >> 13:57

0

Do sada je saslušan veliki broj lica

MUP: Postoje dokazi, Vučić i njegova porodica nelegalno prisluškivani
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/Pixabay

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je obrazovana rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

U saopštenju MUP-a se navodi da saopštavaju da u skladu sa članom 27 stav 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije,  obaveštenja su primljena od lica za koje se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice dostavljena na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pročitajte još

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova nastavlja rad po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da je bio prisluškivan, kao i da su to radile domaće službe.

-Mislim da znam ko stoji iza toga, ali ne bih da izlazim s tim u javnost. To je deo pokušaja nekih da na vlast, mimo izbora, dovedu one koji su svojevremeno uništili zemlju. To je direktan pokušaj državnog udara- izjavio je početkom meseca predsednik Vučić.

Za prisluškivanje predsednika Republike određene dugogodišnje kazne zatvora, posebno kada se to radi iz nadležnih organa bezbednosti države.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike