Skandalozno saopštenje udruženja istoričara "Alji Hadri": Traže da se Srpska lista proglasi za terorističku organizaciju

04.03.2021

09:51 >> 00:51

0

Pozivaju zakonodavne vlasti na Kosovu da proglase nevažećim glasove za izmišljene inicijative Srba i drugih zajednica

Skandalozno saopštenje udruženja istoričara "Alji Hadri": Traže da se Srpska lista proglasi za terorističku organizaciju
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Udruženje istoričara Kosova “Alji Hadri“ iz Dečana oštro je napalo Srpsku listu i njene predstavnike na Kosovu.

Kako prenosi Reporteri, to udruženje navodi da je Srpska lista prekršila ustav i ustavni poredak na Kosovu, podržavajući fiktivne inicijative na nedavnim izborima, i zbog čega je, kako navode, postavila opasan presedan za institucije i demokratiju.

-Pozivamo sve zakonodavne vlasti na Kosovu da proglase nevažećim glasove za izmišljene inicijative Srba i drugih zajednica. Ni u kom slučaju ne bi trebalo osporavati ustav i zakone Kosova zbog uskih interesa Srpske liste, grupe koja nije ništa drugo do teroristička i antialbanska organizacija, kaže se u njihovom saopštenju, prenosi Kosovo onlajn.

Ovo udruženje iz Dečana pozvalo je da se Srpska lista proglasi terorističkom i antiustavnom organizacijom na Kosovu.

Udruženje istoričara Kosova naglašava da je spremno da podrži svaku inicijativu upućenu Ustavnom sudu Kosova da se Srpska lista proglasi protivustavnom.

Ovo udruženje nedavno se nekoliko puta oglašavalo stavovima da su srpski srednjevekovni manastiri na Kosovu i Metohiji zapravo albansko kulturno-istorijsko nasleđe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike